Σαμαράς: Θα κάνω ότι πρέπει για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ

Την πίστη του ότι τώρα μπορούν να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα και οι οποίες έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες εκφράζει με κάθε τρόπο στους στενούς του συνεργάτες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε όλες τις αλλαγές που απαιτούνται για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ...


Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που βρίσκεται εδώ και καιρό η χώρα επιτρέπει μεγάλες και σημαντικές αποφάσεις και ο πρωθυπουργός τονίζει στους συνομιλητές του ότι «τώρα μπορούν να γίνουν όλα και θα γίνουν»

Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής» ο Αντώνης Σαμαράς εκφράζει την βεβαιότητα ότι τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. Ευρώ θα εξευρεθούν και η χώρα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη ενώ εκτιμά ότι οι εταίροι του στην κυβέρνηση θα στηρίζουν την προσπάθεια παρά τις δυσκολίες και τις πολλές αντιξοότητες.

Η ευθεία γραμμή που έχει χαράξει συνοψίζεται σε ένα μικρότερο κράτος αλλά αποτελεσματικό, που θα ξοδεύει λιγότερα αλλά θα λειτουργεί αποδοτικά για την κοινωνία και την οικονομία και θα επιτρέπει αλλά και θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις.

Αυτό πιστεύει ότι ζητά και ο Ελληνικός λαός και αυτό υποστήριξε στην πρόσφατη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών και κάνει «σημαία» την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Γι' αυτό το λόγο μετέθεσε για αργότερα την επαναδιαπραγμάτευση καθώς εάν την προέτασε στην παρούσα φάση, εκτιμά, ότι θα έθετε σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας διότι πολλά Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια θα αρνούνταν πρόσθετη υποστήριξη και βοήθεια