Δύο «ΠΑΣΟκογενείς» βουλευτές πονοκέφαλος για τον Φώτη Κουβέλη

Απειλούν ότι θα καταψηφίσουν το πακέτο μέτρων 11,5 δις ευρώ οι δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέας Βουδούρης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας τριγμούς στο εσωτερικό του κόμματος και επιπλέον προβλήματα στον κ. Κουβέλη...


Σε κοινή γραμμή πλεύσης οι δύο ΠΑΣΟΚογενείς βουλευτές δήλωσαν ότι η ΔΗΜΑΡ έχει υπογράψει μια προγραμματική συμφωνία η οποία δεν περιλαμβάνει πολλά από τα όσα ήδη έχουν συμφωνηθεί στο πακέτο μέτρων και απειλούν ότι θα καταψηφίσουν.

Συγκεκριμένα ο κ. Βουδούρης επεσήμανε, μιλώντας στον Σκάι, ότι δεν προτίθεται να δώσει την ψήφο του για την έγκριση μέτρων τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην κυβερνητική συμφωνία. «Η κυβέρνηση διολισθαίνει και αθετεί τις δεσμεύσεις της» είπε. Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα ανέφερε την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας, τις περικοπές μισθών και συντάξεων καθώς και την προώθηση της εργασιακής εφεδρείας.

«Είχαμε δεσμευθεί ότι θα βρούμε τα 11,5 δις από τη φοροδιαφυγή και τις σπατάλες, αλλά δεν βλέπω το οικονομικό επιτελείο να ψάχνει προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε ο κ. Βουδούρης.

Ακόμη πιο κατηγορηματικός ήταν ο κ. Μιχελογιαννάκης, ο οποίος με άρθρο του αλλά και με συνέντευξή του στο Vima.FM έβαλε τις κόκκινες γραμμές της ΔΗΜΑΡ υπενθυμίζοντας ότι «υπάρχουν κυβερνητικοί εταίροι που λόγω της ιδεολογικής τους αναφοράς έχουν απαγορευμένες ζώνες».

«Αν υπάρξει περικοπή των συντάξεων του ΟΓΑ, μείωση των συντάξεων κάτω από τον πήχυ των 1.400 ευρώ, μείωση του δώρου των δημοσίων υπαλλήλων, μείωση του ΕΚΑΣ, ελάττωση του επιδόματος στους μακροχρόνια ανέργους, η ΔΗΜΑΡ πρέπει να φύγει από τον κυβερνητικό συνασπισμό» είπε ο βουλευτής.

Την ίδια ώρα,στη ΔΗΜΑΡ υψώνονται φωνές που επιθυμούν τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στον κυβερνητικο συνασπισμό από πρόσωπα που προέρχονται από το άμεσο πολιτικό στελεχικό δυναμικό του κόμματος και όχι από «τεχνοκράτες». Εκ των εκφραστών αυτής της άποψης είναι ο Δημήτρης Χατζησωκράτης ο οποίος επανήλθε δημοσίως με αυτή την πρόταση, την οποία επικροτεί μεγάλο τμήμα της λεγόμενης «μεταρρυθμιστικής» πτέρυγας της ΔΗΜΑΡ.