Ρόδος. Εκτός από την ανεξέλεγκτη εισαγωγή ναρκωτικών, τώρα έχουμε και εγχώρια παραγωγή !

 Γράφει ο Χρυσόστομος

Ρόδος. Μόνο από …περίπτερα δεν γίνεται ακόμη εμπορία ναρκωτικών!

Μάχεται και εξαντλεί τις δυνάμεις της η Αστυνομία, αλλά.... 
Το νέο ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι εκτός από τις εισαγόμενες ποσότητες, άρχισε και η εγχώρια παραγωγή με τις χασισοφυτείες! 
Δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς ικανότητες......... λαγωνικού, ή να γνωρίζει όλα τα μυστικά του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, για να αντιληφθεί την έκταση της γάγγραινας των ναρκωτικών στη Ρόδο και ότι μόνο από τα …περίπτερα δεν γίνεται ακόμη διακίνησή τους! Όσοι βιώνουν τη νυχτερινή ζωή στην πόλη και τα τουριστικά (ή μη) χωριά εκείνο που λένε, ως προσωπική διαπίστωση, είναι ότι "απ« τα πιο εύκολα πράγματα σήμερα είναι να.....

...... προμηθευτεί κανείς ναρκωτικές ουσίες όλων των ειδών»!
Αρκεί να παρακολουθεί κανείς τα καθημερινά δελτία Τύπου, με τις συλλήψεις αλλοδαπών και ημεδαπών, για κατοχή, χρήση και διακίνηση χασίς, κοκαΐνης και ηρωίνης, για να κατανοήσουν το μέγεθος του προβλήματος και τις δυσκολίες αντιμετώπισής του. Όσο κι’ αν προσπαθεί η Δίωξη Ναρκωτικών, όσους και αν συλλαμβάνει, την άλλη μέρα τα περιστατικά είναι περισσότερα και διαδραματίζονται όχι μόνο στη Ρόδο, αλλά σ’ όλα τα νησιά της Δωδ/σου.
Μια ιδιομορφία που παρατηρείται τελευταία και η οποία είχε επισημανθεί πριν λίγες μέρες από το «Rodosalarm» είναι η εξάπλωση της καλλιέργειας ινδικής κάνναβης. Η εποχή με τα λίγα φυτά σε γλάστρες για προσωπική χρήση, πέρασε. Τώρα  βρισκόμαστε μπροστά στο φαινόμενο εκτεταμένων φυτειών, που βεβαίως προορίζονται για εμπορία με σκοπό το κέρδος – ως και λόγω της οικονομικής κρίσης! Έτσι εκτός από τις εισαγόμενες ποσότητες, τώρα έχουμε και την εγχώρια παραγωγή. Και φυσικά αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ζήτηση, ότι αυτή η ζήτηση συνεχώς αυξάνεται, αναλόγως δε λειτουργεί και ο νόμος της προσφοράς.
Είτε Λερναία Ύδρα ονομασθεί το πρόβλημα, είτε Γόρδιος Δεσμός, η λύση δεν βρίσκεται στη χρησιμοποίηση σπαθιού.

Είναι ζήτημα πολύπλοκο, με πολλά αίτια και απαιτεί μακροχρόνια προσπάθεια για την εξάλειψή του. Και αν όλα όσα απαιτούνται δεν ξεκίνησαν να γίνονται αμέσως, τότε η τοπική κοινωνία θα οδηγηθεί σε μια νεοπλασία χωρίς καμιά δυνατότητα θεραπείας! ΟΚΑΝΑ και ΚΕΘΕΑ δεν θα έχουν καμιά χρησιμότητα και καμιά αποτελεσματικότητα.

του θαναση μαρασιωτη/rodosalarm