Η Ελλάδα που αντιστέκεται

Ο θερμός εναγκαλισμός ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, ήταν το καλύτερο προμήνυμα για την κρίσιμη συνάντηση που ακολούθησε ανάμεσα στον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον ομόλογό του από το Λουξεμβούργο, που ωστόσο βρέθηκε στην Αθήνα με την ιδιότητα του προέδρου του Eurogroup...


Η Ελλάδα περιμένει πολλά από τις θετικές εικόνες που θα κατακλύσουν απόψε τα διεθνή ΜΜΕ, με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να στέκεται στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, και να διατρανώνει τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας προς τη χώρα μας, στη δύσκολη μάχη της Αθήνας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.

Η ίδια η επίσκεψη Γιούνκερ στην Ελλάδα άλλωστε, έχει από μόνη της ιδιαίτερη σημειολογία, καθώς ουσιαστικά επιβεβαιώνει το τέλος του άτυπου “εμπάργκο” που είχαν επιβάλλει οι Ευρωπαίοι ηγέτες και κορυφαίοι αξιωματούχοι, αρνούμενοι να βρεθούν στην Αθήνα, λόγω της κρίσης.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία του Προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρεζ, στην κατεύθυνση της αποκαταστάσης της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας.