Κομμένος στα δύο ο ΣΥΡΙΖΑ για χρεοκοπία και φοροδιαφυγή – Παρέμβαση Τσίπρα

Με δύο γραμμές εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της κρίσης και της φοροδιαφυγής που είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, αναγκάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει πυροσβεστικά για να κατευνάσει τα πνεύματα...


Η αρχή έγινε με το σήριαλ των δηλώσεων Λαφαζάνη-Κουράκη-Στρατούλη περί χρεοκοπίας της χώρας. Οι δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη για την χρεοκοπία ως διαπραγματευτικό όπλο της Ελλάδας, τις οποίες προσυπέγραψαν οι κύριοι Στρατούλης και Κουράκης, βρήκαν αντίθετο τον Αλέξη Μητρόπουλο, ο οποίος απέστειλε πολυσέλιδη επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στην επιστολή γίνεται λόγος για την γενικότερη ιδεολογική και πολιτική προσέγγιση του κόμματος και ζητείται η σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να αποσαφηνιστεί το θέμα.

Η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα ήταν να τηλεφωνήσει στους κυρίους Λαφαζάνη και Μητρόπουλο και να τους ζητήσει να κατεβάσουν τους τόνους. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο κ. Λαφαζάνης είχε σπεύσει χτες να διευκρινίσει ότι ουδέποτε ευχήθηκε την χρεοκοπία της χώρας. Ωστόσο, το θέμα είχε προλάβει να εκμεταλλευτεί πολιτικά η Νέα Δημοκρατία με μπαράζ ανακοινώσεων, χαρακτηρίζοντας «ντροπή» τις δηλώσεις των στελεχών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Παρόμοια «διχογνωμία» επικρατεί και για το επίκαιρο θέμα της φοροδιαφυγής με αφορμή όσα ευτράπελα έγιναν με τον ιδιοκτήτη της ψαροταβέρνας στην Ύδρα και τον προπηλακισμό της Οικονομικής Αστυνομίας από Υδραίους. Σε δηλώσεις του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, επέρριψε για τα γεγονότα ευθύνες στην κυβέρνηση μιλώντας για σόου αυταρχισμού, χωρίς να καταδικάζει την φοροδιαφυγή που φέρεται να γίνεται στο τουριστικό νησί, το οποίο ανήκει στην εκλογική του περιφέρεια.

Αντίθετα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης καταδίκασε με σκληρό τρόπο τα όσα έγιναν στο νησί με αφορμή τον φοροφυγά εστιάτορα, χαρακτηρίζοντας «απεχθές» το υποτιθέμενο δίκιο του Υδραίου φοροφυγά.