Ηττήθηκε με 2-0 από τη Μάλαγα ο Παναθηναϊκός στην Ισπανία

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε το κακό πρώτο ημίχρονο που έκανε και γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Μάλαγα στην Ισπανία για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ δεν κατάφερε να σκοράρει στις τρεις καλές ευκαιρίες που δημιούρησε στο δεύτερο 45λεπτο. Την ερχόμενη Τρίτη η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ...


Η Μάλαγα επέβαλλε από τα πρώτα λεπτά τον ρυθμό της στον αγώνα, ενώ ο Παναθηναϊκός περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, προσπαθώντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησαν να ανοίξουν το σκορ. Στο 17ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χοακίν, ο Ουέλιγκτον έκανε λίγο πιο πίσω από το ύψος του πέναλτι την κεφαλιά και ο αμαρκάριστος Ντεμικέλις μέσα από την μικρή περιοχή με πλασέ έκανε το 1-0. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και στην επόμενη καλή φάση που δημιούργησε διπλασίασε τα τέρματά της στο 34'. O Ίσκο έκανε το 1-2 με τον Μαρέσκα από τα αριστερά, στη συνέχεια έβγαλε τη σέντρα και ο Ελισέου με αριστερό σουτ στην κίνηση έκανε ανενόχλητος το 2-0.

Η Μάλαγα μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, δημιοργώντας επικίνδυνεις φάσεις μπροστά από την εστία του Καρνέζη στο πρώτο δεκάλεπτο και άσκησε μεγάλη πίεση στην άμυνα των «πράσινων», η οποία δυσκολευόταν να διώξει την μπάλα στις στημένες φάσεις. Ο Παναθηναϊκός στο 61ο λεπτό έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα με το πλασέ του Φορναρόλι μέσα από την μεγάλη περιοχή, μετά από ωραία κάθετη πάσα του Κατσουράνη, να μπλοκάρει ο Καμπαγέρο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μαυρίας, ύστερα από ατομική ενέργεια και πάσα του Σισοκό, έστειλε την μπάλα άουτ από το ύψος του πέναλτι. Στο 76' ο Τοτσέ σπατάλησε την καλύτερη ευκαιρία της ομάδας του Ζεσουάλδο Φερέιρα στο παιχνίδι. Ο Σισοκό τον έβγαλε απέναντι από τον Καμπαγέρο, όμως ο τερματοφύλακας της Μάλαγα απέκρουσε το πλασέ του Ισπανού επιθετικού. Στα εναπομείναντα λεπτά ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία της Μάλαγα και έτσι το σκορ παρέμεινε 2-0 υπέρ των Ισπανών.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μάλαγα (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Καμπαγέρο, Γκάμεθ, Ουέλιγκτον, Ντεμικέλις, Μονρεάλ, Χοακίν, Τουλαλάν, Μαρέσκα (70' Καμάτσο), Ελισέου (78' Ντούντα), Ίσκο, Φαμπρίς (70' Μπουανανότε).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Βελάσκες, Μπουμσόνγκ (64' λ. τρ. Πίντο), Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Κατσουράνης, Ζέκα (39' Χριστοδουλόπουλος), Σισοκό, Φορναρόλι (69' Τοτσέ).