Οι χρησμοί της Πυθίας

αντι-γράφει ο Κώστας


1- Όταν είσαι κράτος του Ευρωπαϊκού Βορά είσαι, υποτίθεται, πολιτισμένο, δημοκρατικό και πλούσιο, άρα και “δικαιούσαι” και “οφείλεις” (εισαγωγικά της αμφιβολίας) να διδάσκεις αυτές τις αξίες στα, υποτίθεται, “καθυστερημένα”, “αντιδραστικά” και “φτωχά”, κράτη του Νότου. Η προχθεσινή τηλεοπτική αναμετάδοση των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Στίβου από τους Φινλανδούς, που δεν “έβρισκαν” τους Έλληνες αθλητές την ώρα της προσπάθειάς τους, μας δίδαξε αυτό που δεν εννοούμε να καταλάβουμε όλοι εμείς οι Νότιοι: ότι η αλήθεια και το δίκαιο έχουν την έννοια που τους .........
δίνουν αυτοί που μπορούν να την αγοράσουν, έστω και με λεφτά άγριας εκμετάλλευσης του πάσης φύσεως, περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων, κυρίως μαύρων.

2- Και καλά, ας πούμε ότι υπήρξαν και μερικοί Τούρκοι, ελάχιστοι ή καθόλου πιστεύω, που αισθάνθηκαν υπερηφάνεια ακούγοντας τον Εθνικό τους Ύμνο να παίζεται προς τιμήν ενός, αγορασμένου αλλοεθνούς κατάμαυρου δρομέα/επιχειρηματία, που νίκησε με το Τουρκικό Εθνόσημο στο στήθος. Αλλά ο πολιτισμένος, δημοκρατικός και πλούσιος βορράς; Ο Φιλανδός σκηνοθέτης δεν τους “έχανε” ποτέ. Τιμούσε προφανώς, μια επιτυχημένη εμπορική πράξη, σαν κι' αυτή της SIΕMENS π.χ. Μια εξαγορά συνειδήσεως ήταν κι' αυτή, που στο κάτω-κάτω έδειχνε και... εργατικότητα, έναντι των τεμπέληδων νοτίων.

3- Απορώ, γιατί απαγορεύουν το ντόπινγκ. Ο Δανός, Κενιάτης (είχαμε και τέτοιον παλαιότερα), ή ο Τούρκος, Καμερουνέζος, ή οποιοσδήποτε άλλος αντ' άλλου, δεν είναι ντόπινγκ; Με την ίδια λογική γιατί ένας άνδρας ντυμένος γυναίκα, ή το αντίθετο, δεν μπορούν να πάρουν μέρος σε ανάλογους αγώνες, αν το θέλει; Γιατί τα πόδια του Αιθίοπα ή του Κενιάτης, αναγνωρίζονται και τιμώνται, ως Δανέζικα ή Τούρκικα, και όχι το συναίσθημα (αρσενικό ή θηλικό) του φύλου; Για σκεφτείτε τι έχει να γίνει αν το καλοσκεφτούν οι ομοφυλόφιλοι... Γιατί όχι; Και θα είμαι μαζί τους.

4- Και καλά με το ντόπινγκ έχουν καθαρίσει, επί του παρόντος, με το “Ολυμπιακό πνεύμα αθάνατο... κλπ”, μεθαύριο τι θα κάνουν; Θα αγοράσετε κι' απ' αυτό αγαπητοί Ευρωπαίοι βόρειοι πολιτισμένοι, δημοκρατικοί, πλούσιοι και... δουλευταράδες (με την μεταφορική έννοια).