Το σχέδιο θα πετύχει μόνο αν αποχωρήσει ο Άσαντ, λένε οι Σύροι αντικαθεστωτικοί

Το μεταβατικό σχέδιο που υιοθετήθηκε χθες Σάββατο στη Γενεύη από την Ομάδα Δράσης για τη Συρία θα είναι αποτελεσματικό μόνο αν ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ αποχωρήσει από την εξουσία, δήλωσε σήμερα ο Αμπντέλ Μπάσετ Σάιντα, επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου...


«Γνωρίζουμε ότι είναι αναγκαία μια πολιτική προσέγγιση γι’ αυτή την περίπλοκη κατάσταση, όμως δεν είναι αποδεκτό να παραβλέπονται οι θυσίες που έχει κάνει ο συριακός λαός που ζητά την πτώση του καθεστώτος», δήλωσε ο Σάιντ στην εφημερίδα Άσαρκα αλ Άουσατ.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η καταστολή στη Συρία με εκρήξεις να ακούγονται από το πρωί και μέχρι στιγμής περισσότεροι από 45 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Δαμασκό, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Στην επαρχία Χάμα πέντε άμαχοι, ανάμεσά τους και δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν σήμερα από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας γύρω από την πόλη Χιλφάγια, ενώ ένας αντάρτης έχασε τη ζωή του στη διάρκεια συγκρούσεων στη Ντέιρ αλ Ζορ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Στην υπόλοιπη χώρα οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν την πόλη Ατάρεμπ, στα βόρεια, καθώς και τη συνοικία Τζούρετ αλ Σίγιαχ της Χομς, όπου αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για κτίρια που έχουν καταρρεύσει και εγκλωβισμένους.