Παναγιωτόπουλος: Οχι άλλες περικοπές στο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων

Επικαλούμενος την εκ του Συντάγματος αρμοδιότητα του προέδρου της Δημοκρατίας, ως επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος...
, ζήτησε από τον Κάρολο Παπούλια, την αρωγή του προκειμένου να μην γίνουν οι περικοπές στο μισθολόγιο των στρατιωτικών, όπως προβλέπει το Μνημόνιο.

Μάλιστα, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανάφερε πως θα καταθέσει στο υπουργείο Οικονομικών ισοδύναμα μέτρα για να τα συζητήσει με την Τρόικα προκειμένου να μην γίνουν οι περικοπές αυτές.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, είπε πως κατά της διάρκεια της συνάντησής του με τον κ.Παπούλια, «αναφερθήκαμε στις επαπειλούμενες νέες περικοπές στο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι θυσίες είναι οδυνηρές. Έχουν γίνει περικοπές κατά 37% και οι στρατιωτικοί δεν μπορεί να υποστούν επιπλέον 10- 12% νέες μειώσεις», ενώ υπογράμμισε, πως «δεν θα πρέπει να διαταραχθεί η αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Τόνισε, επίσης, ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρωθυπουργός, αλλά και ολόκληρη η κυβέρνηση καταβάλλουν προσπάθεια έτσι ώστε να μην υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών.

Φωτογραφία: Eurokinissi