Νίκος Νικολόπουλος: Το λαϊκό παιδί με τα δεκάδες ακίνητα που δεν έγινε υπουργός

Η τοποθέτησή του στην θέση του υφυπουργού, κάτω από τον Γιάννη Βρούτση την ώρα που είχε λάβει διαβεβαιώσεις πως θα γίνει υπουργός, ήταν η αρχή για την σύγκρουση του Νίκου Νικολόπουλου με το Μέγαρο Μαξίμου...


Στους κύκλους της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενοι στην επεισοδιακή παραίτησή του, φέρνουν το παράδειγμα του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος δεν τον είχε αξιοποιήσει ούτε στην κυβέρνηση ούτε στην κρατική μηχανή κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του.

Οι σχέσεις του και συγκεκριμένα η κουμπαριά του με άνθρωπο ο οποίος έμπαινε εκείνη την περίοδο δυναμικά στον χώρο της πληροφορικής και των ΜΜΕ, ήταν σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ ο βασικός λόγος για τον οποίον ο κ. Νικολόπουλος, δεν αξιοποιήθηκε. Ήταν σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, η εποχή όπου ο πρώην πρωθυπουργός δεν ήθελε να προκαλεί με τέτοιες κινήσεις.

Ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, Νίκος Νικολόπουλος δεν αξιοποιήθηκε αρχικά στην θέση του υπουργού, λόγω μίας σειράς θεμάτων που σχετίζονται με φακέλους του που έχει στην κατοχή του το ΣΔΟΕ.

Μάλιστα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες ακίνητα τα οποία βρίσκονται στην κατοχή του βουλευτή Αχαΐας και της συζύγου του, την ώρα που παρά το ότι ο πεθερός του είναι μεγαλομέτοχος στα ΚΤΕΛ Αχαΐας, δύσκολα μπορούν αυτά να δικαιολογηθούν.

Σύμφωνα με κύκλους της Νέας Δημοκρατίας, ο αριθμός των ακινήτων φτάνει τα 53, την ώρα που ο ίδιος χαρακτηρίζεται από τους συντοπίτες τους ως ένα λαϊκό παιδί.


iefimerida.gr