Αφαιρούν 25 αστυνομικούς από τη φρουρά του Σαμαρά, 20 από τον Τσίπρα και 15 από τον Βενιζέλο

Σημαντικές μειώσεις στους αριθμούς των αστυνομικών που υπηρετούν στην ασφάλεια «υψηλών προσώπων» όπως ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.α. Θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα...


Στο πλαίσιο της απόφαση της κυβέρνησης να βγουν στους δρόμους τουλάχιστον 1500 αστυνομικοί που σήμερα φρουρούν πολιτικούς , επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και άλλους επώνυμους, αναμένεται σημαντικό ψαλίδισμα και στις φρουρές των κ.κ. Σαμαρα, Τσίπρα, Βενιζέλου αλλά και όλων των βουλευτών.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, από την προσωπική ασφάλεια του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας θα φύγουν τουλάχιστον 25 αστυνομικοί ενώ θα μειωθούν κατά 20 οι ένστολοι που φρουρούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημαντική μείωση θα υπάρχει για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων αφού θα τους αφαιρεθούν από 10 αστυνομικοί. Επίσης θα μειωθεί ο αριθμός των αστυνομικών-φρουρών για κάθε υπουργό από 8 σε 5 και για κάθε υφυπουργό από 4 σε 3.

Σε ότι αφορά τους βουλευτές, αναμένεται να καταργηθεί το προνόμιο που έχουν για απόσπαση ενός ως δυο αστυνομικών ο καθένας, ανάλογα με την Περιφέρεια στην οποία εκλέγονται.