Απίστευτο για Γερμανούς: σχολάνε νωρίτερα για να δουν το ματς με την Ελλάδα!

Ίσως το βρείτε παράξενο για γερμανικές εταιρίες, αλλά είναι αλήθεια!

Όλες οι βάρδιες στην αυτοκινητοβιομηχανία της Volkswagen στη Γερμανία θα μειωθούν, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα εναντίον της Ελλάδας, το βράδυ της Παρασκευής στις 21:45.

Αυτό σημαίνει ότι η τελευταία βάρδια θα .....

ολοκληρωθεί στις 19:00 το απόγευμα -και όχι στις 21:00 όπως είναι το κανονικό ωράριο. Το ίδιο θα ισχύσει και για την Opel, για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο στο Ρούσελχαϊμ, ενώ η Daimler από την πλευρά της άφησε την ευθύνη της απόφασης στον υπεύθυνο κάθε εγκατάστασης.
Ωστόσο, στη BMW, οι εργαζόμενοι θα δουλέψουν κανονικά στον προημιτελικό και τη Δευτέρα η εταιρεία θα αποφασίσει αν θα μειωθεί το ωράριο ενόψει του  ημιτελικού, εφόσον βεβαίως η Γερμανία κάμψει αύριο την αντίσταση της Ελλάδας.

Υπερβολικό ή όχι, φαντάζει οξύμωρο, τουλάχιστον ως ενέργεια εταιρειών ενός κράτους που κρίνει και επικρίνει και τις δικές μας εργασιακές συνήθειες – συμπεριφορές…

Πάντως, ενδεικτική της σημασίας που αποδίδουν στη συγκεκριμένη αναμέτρηση οι Γερμανοί, είναι η απόφαση της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να ζητήσει τη μετάθεση της τετραμερούς συνάντησης που επρόκειτο να έχει αύριο με τους Φρανσουά Ολάντ, Μαριάν Ραχόι και Μάριο Μόντι, προκειμένου να παραστεί στoν αγώνα!