«Προσβλητικές εξαλλοσύνες αξιωματούχων των Σκοπίων υπονομεύουν τις διμερείς σχέσεις»

Έντονη ήταν η αντίδραση της Αθήνας στις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ περί «πολιτικής γενοκτονίας» της χώρας του από την Ελλάδα.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει πως «οι προσβλητικές εξαλλοσύνες αξιωματούχων των Σκοπίων...
, και μάλιστα λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα, ασφαλώς δεν αποτελούν καλό σύμβουλο για τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος προς επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γρηγόρης Δελαβέκουρας επισημαίνει πως διαχρονική επιθυμία της Ελλάδας είναι η ταχεία επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, όμως, υπογραμμίζει πως δηλώσεις σαν αυτές του Νίκολα Γκρούεφσκι υπονομεύουν τις διμερείς σχέσεις.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ επεσήμανε πως «η Ελλάδα ασκεί πολιτική γενοκτονία εναντίον μας. Αυτό που κάνει η Ελλάδα αφορά τη μοίρα των ανθρώπων, παρεμποδίζει την ένταξή μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ και όλα τα οφέλη που μπορούμε να έχουμε». Ο κ. Γκρούεφσκι, σημείωσε επίσης ότι με δεδομένο το πολιτικό παρελθόν του κ. Α. Σαμαρά πάνω σε αυτό το ζήτημα, δεν περιμένει πολλά από αυτόν.