Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα .

 Ελλην Φορολογούμενος
 
 
Μετά από μία πολύ πετυχημένη πορεία στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης ΓΑΠ , ο Πάγκαλος δίνει συνεντεύξεις και βρίζει τους πάντες .
Το στίγμα του στην αντιπροεδρία ήταν έντονο και το έργο που επιτέλεσε ήταν πραγματικά τεράστιο και του προσέδωσε ακόμα ένα προσωνύμιο … ο φαροφύλακας στον μακρύ κατάλογο των προσωνυμιών που τον ακολουθεί  , νούμερο , μπουχέσας , παχύδερμο, διπλοσάκουλος κλπ.
Για όσους δεν ξέρουν τον Πάγκαλο θα δώσω ένα ιστορικό , προέρχεται από μια φυλή που χαρακτηρίζεται από πληθωρική σωματική διάπλαση, διπλοσάγονο  και γκαρνταρόμπα που περιλαμβάνει απαραιτητώς πουκάμισο φορεμένο τσίτα , τόσο που τα τρία κουμπιά που βρίσκονται στην επικίνδυνη  περιοχή της κοιλιάς να είναι .......έτοιμα να εκτοξευτούν προς πάσα κατεύθυνση και μια γραβάτα που πάνω του φαίνεται σαν κορδόνι.
Πάγκαλοι  αποκαλούνται επίσης οι μεγαλόσωμοι αρκούδοι οι οποίοι θέλγονται από την δημοσιότητα και βγαίνουν τακτικά στην τιβι.
Η υποκουλτούρα των Παγκαλοειδών   ξεκίνησε στο υπόλοιπο Αττικής  (πού αλλού; κι αν έχει προσφέρει αυτή η περιοχή , άνδρες μεγάλου βεληνεκούς ) στις αρχές των '80s από υπέρβαρους – παχύσαρκους νέους   που ένιωθαν άβολα με το πρότυπο της γυμνασμένης και νταβραντισμένης εργατιάς , μπετατζήδες , σοβατζήδες κλπ  . Στην ευρύτερη χώρα έγιναν γνωστοί κι έκαναν το ντεμπούτο τους στις αρχές  των '90s , οπού κατέλαβαν υπουργικούς θώκους .