Αφιερωμένο εξαιρετικά στους ΠΑ.ΣΟ.Κους (και τους χτεσινούς) και στους συν αυτώ!

 Γράφει ο Gabri.

Σαν χθες μου φαντάζει ο “αντιστασιακός” που επί χούντας ήταν ενοχλημένος. Όχι, δεν έβγαινε στους δρόμους, ούτε μίλαγε δυνατά. Νόμιζε πως είχε περισσότερα να χάσει απ' όσα να κερδίσει. Είχε καταφέρει να πάρει ένα χαρτί από πανεπιστήμιο. Βρήκε και μια δουλίτσα, άλλος εξαργύρωσε χάρη που χρωστούσαν στους δικούς του. Έφτιαξε και οικογένεια. Πήρε δάνειο κι απόκτησε δικό του κεραμίδι. Στα μεγάλα γλέντια κι όταν το ποτό του έδινε την άδεια, σιγοτραγουδούσε “στρώσε το......
στρώμα σου για δυο...” μέχρι που κάποιος να τον επαναφέρει στην τάξη. Υπάρχουν και ρουφιάνοι γύρω μας, μην ξεχνιόμαστε!
Ανέβηκε κοινωνική τάξη!
Γι αυτό μιλάει σιγά, είναι νέος στην ανώτερη τάξη κι αυτή δεν δείχνει να συμμερίζεται τις απόψεις του.
Κάποιοι μπροστάρηδες την ρίξανε την χούντα κι αυτός αφηνίασε!
Πέταξε το σκουρόχρωμο κουστούμι, έβγαλε την γραβάτα που με τον λεπτό της κόμπο παρέπεμπε στην δυσκοιλιότητα που τον διακατέχει, σταμάτησε να βάζει μπριγιαντίνη στα ταλαιπωρημένα μαλλιά του, πέταξε και τα καλογυαλισμένα μαύρα σκαρπίνια του. Φόρεσε ζιβάγκο, άφησε το μαλλί αχτένιστο, τύλιξε κι ένα κασκόλ στο λαιμό και βγήκε στους δρόμους απαιτώντας “έξω απ' το ΝΑΤΟ” και “έξω απ' την ΕΟΚ”. Και το ΠΑ.ΣΟ.Κ έγινε κυβέρνηση!!!
Μέχρι χτες το υποστήριζε με νύχια και με δόντια!
Ακόμα και “σύντροφο” αποκαλούσε τον συναγωνιστή του, κι ας ακουγόταν τελείως ξένο στ' αφτιά του
Τώρα σιγοψιθυρίζει πάλι, “ δεν μπορεί, κάπου εδώ θα είναι ο ΤΡΙΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, τόσα χρόνια ψάξιμο δεν έχουμε αφήσει σπιθαμή για σπιθαμή!
Στις 6/5/2012 θα ξανακάνει την επανάστασή του υποστηρίζοντας τους εξημερωμένους Αντρίκους (ούτε κουβέντα για έξοδο από την Ε.Ε.) στο πρόσωπο του Αλέξη, του Φώτη και των ομοσταύλων τους.
Ίσως πεθάνει και δεν προλάβει να αντιληφθεί ότι αξία έχει η ιδεολογία. Όταν πηδάς τις ιδέες, σε πηδάνε κι εκείνες όσο προικισμένος κι αν είναι ο ηγέτης σου! Τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται, οι ιδέες μένουν!!!

Gabri.