Κάτι «σοφοί» και οργισμένοι υπνοβάτες

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ
Ο Λαός λέει είναι σοφός! Ο Λαός λέει ξύπνησε!
Επειδή ως μηδαμινό «Νιοστό»  κύτταρο αυτού του «αφυπνισμένου» λαού όχι μόνο αδυνατώ να δηλώσω σοφός έστω και κατά το 1/Ν του βαθμού της εν λόγω «σοφίας» αλλά ακούω από πάνω όπου σταθώ και όπου βρεθώ και τον συνεχή βρυχηθμό ενορχηστρωμένων «ροχαλητών» που σπάνε αυτιά, ας μου επιτραπούν ορισμένα ρητορικά ερωτήματα αδαούς μήπως και οι απαντήσεις (όποτε και όπως δοθούν , αν δοθούν)  αποτελέσουν  κίνητρο είτε να επισκεφτώ κάποιον ειδικό για αυτιά μου είτε να αποδεχθώ το.........
μερικό της λαϊκής «σοφίας» που ανήκει απολαμβάνοντας την «υπερηφάνεια» που τη συνοδεύει
Κατ αρχήν ας συμφωνήσουμε σε κάποιες βασικές παραδοχές.
Σοφός (χωρίς εισαγωγικά)  ΔΕΝ γεννιέσαι. Σοφός ΓΙΝΕΣΑΙ. Γίνεσαι μέσα από εμπειρίες και γνώση ΖΩΗΣ (δεν είναι απαραίτητο να έχεις σπουδάσει κάποια επιστήμη για να γίνεις σοφός αν και η επιστημονική γνώση είναι κάτι περισσότερο από ευπρόσδεκτη για την βελτίωση της Σοφίας του καθενός μας ) τις οποίες αποκτάς σε ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ και ΟΧΙ από την μια μέρα στην άλλη. Τις εμπειρίες αυτές τέλος για να μπορείς να τις λάβεις και να τις κάνεις κτήμα σου  πρέπει να είσαι ΞΥΠΝΙΟΣ (με την κυριολεκτική έννοια του όρου, δηλ. να μην κοιμάσαι, και όχι απαραίτητα με την έννοια της εξυπνάδας).
Ας πάμε τώρα στον «σοφό» λαό μας.
Ο «σοφός» λαός μας τα τελευταία 38 χρόνια της μεταπολίτευσης κατά γενική ομολογία ΕΚΛΕΓΕΙ να τον κυβερνούν και να τον εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο  είτε «ΗΓΕΤΕΣ» - ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ (σκόπιμα εντός εισαγωγικών οι «ηγέτες» και εκτός εισαγωγικών οι ντενεκέδες) είτε ηγέτες (χωρίς εισαγωγικά για να μην τα χαλάσουμε με κάποιους «Εθνάρχες» και «Γίγαντες» του σοσιαλισμού)   ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΣΜΕΝΟΥΣ από στρατούς επίσης  ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΝΤΕΝΕΚΕΔΩΝ.
Τρανή απόδειξη για τα παραπάνω πέραν της γενικής αντίληψης περί αχρήστων πολιτικών την οποία κάποιοι μπορούν να αμφισβητήσουν , αποτελεί η πορεία της χώρας προς την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ την οποία  βιώνει σήμερα.
Ρωτώ λοιπόν ο αδαής: ΑΥΤΟΣ ο Λαός είναι σοφός?
Είναι προφανές πως σοφία και δρομολογημένη καταστροφή από τη σοφία αυτή δεν συμβαδίζουν λογικά. Άρα αν δεν θέλω να αμφισβητήσω την λαϊκή «σοφία» που επιλέγει καταστροφείς, η μόνη μου επιλογή είναι ερχόμενος  στα λόγια εκείνων που μιλούν για αφύπνιση  να δεχθώ ότι ο λαός  ΚΟΙΜΟΤΑΝ!
Άρα μιλάμε για έναν  Σοφό λαό που ΚΟΙΜΟΤΑΝ για 38 συνεχή χρόνια  Άρα για 38 χρόνια ψήφιζαν σοφοί υπνοβάτες που σήμερα έχουν το ελαφρυντικό της δια ύπνου καταστολής! 
Μέχρι που  ο σοφός  «ΞΥΠΝΗΣΕ» !
Άρα ο δρόμος της σωτηρίας ανοίγει διάπλατα διότι από σήμερα παίρνουν την τύχη τους στα χέρια οι αγουροξυπνημένοι «σοφοί»!
Εδώ όμως μας διαφεύγει μια βασική λεπτομέρεια.
Μπορεί μεν η ιστορική Λαϊκή Σοφία στην γενική καταγεγραμμένη της  ιστορική μορφή (από απλές παροιμίες έως λαμπρά λαϊκά επιτεύγματα που στολίζουν με χρυσά γράμματα τα βιβλία Ιστορίας)    να είναι αθάνατη και αιώνια,  η τρέχουσα όμως εκλογική λαϊκή σοφία συμβαδίζει με τον φυσικό και περιορισμένο σε ελάχιστες δεκαετίες κύκλο ζωής του ανθρώπου.
ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ δηλαδή  στον ΕΝ ΖΩΗ  λαό  της εποχής μας όσο πλούσια ιστορική κληρονομιά και αν κουβαλάει!
Όπως λοιπόν είναι ασυμβίβαστο με τη λογική να περιμένει κανείς πως οι απόγονοι ενός οποιουδήποτε μεγάλου σοφού φυσικού προσώπου θα γίνουν κι εκείνοι σοφοί αφού πάρουν πρώτα έναν υπνάκο 38 χρόνων, έτσι πιστεύω πως είναι παράλογο να πιστεύει κανείς πως οι εν ζωή εκπρόσωποι ενός οποιουδήποτε λαού , ακόμη και του ιστορικά σοφότερου, οι οποίοι είναι περαστικοί για ελάχιστες δεκαετίες απ τον μάταιο τούτο κόσμο όπως ο καθένας μας μεμονωμένα, έγιναν σοφοί μετά από μεταπολιτευτική υπνοθεραπεία 38 χρόνων! Ειδικά μάλιστα στη φάση του αγουροξυπνήματος !!!
Συνεπώς ο χαρακτηρισμός περί τρέχουσας καθολικής λαϊκής Σοφίας καταρρίπτεται από την κοινή λογική. Αν ο λαός μας ήταν σοφός ΔΕΝ θα ψήφιζε επί 38 χρόνια ανίκανους,  ενώ αν κοιμόταν επί 38 χρόνια ΔΕΝ είναι σήμερα σοφός!!! Καταρρίπτεται όμως και από τα ιστορικά παραδείγματα των πραγματικά σοφών φυσικών προσώπων. Πάντα σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη  οι αντικειμενικά αποδεκτοί σοφοί ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα. Πάντα ξεχώριζαν οι λίγοι. Και πάντα στην δύστυχη Ρουσφετόβια , για να έρθουμε στα δικά μας γεωγραφικά μήκη και πλάτη, ήταν διωκόμενοι από  πελατειακό σύστημα της μετριοκρατίας και της παρασιτοκρατίας  των ολίγιστων καθ όλη την περίοδο της μεταπολιτευτικής λαϊκής υπνοθεραπείας των υπό καταστολή «σοφών» που τα έκανε ΟΛΑ ΙΣΙΩΜΑ
Ας πάμε τώρα και στην περίφημη λαϊκή «αφύπνιση» ή «έγερση» αν θέλετε για να είμαστε στο πνεύμα των ημερών
Ο «σοφός» λαός λοιπόν ξύπνησε! Και πως το έδειξε??
Αναδιανέμοντας την πίτα της εκπροσώπησης και διακυβέρνησής του στους ΙΔΙΟΥΣ καταστροφείς , στους ΙΔΙΟΥΣ ντενεκέδες, με μια μικρή προσθήκη! Τα ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ του «εγέρθητι»
Τώρα που οι «σοφοί» «ξύπνησαν» πρέπει να έχουν καβάτζα μια φωνή «αφύπνισης»  μην την ξαναπατήσουν και ξαναγείρουν για άλλα 38 χρόνια!
Και με μια αφαίρεση. Τον Σουρκελοσυλλέκτη κωλοτούμπα που με τον θίασό του χάριζε απλόχερα το γέλιο σε κάθε πικραμένο!
Ο «σοφός» λαός «ξύπνησε» ! Όντας όμως αγουροξυπνημένος ούτε καν τις μάσκες των υπνοθεραπευτών του δεν μπόρεσε να δει! Τις μάσκες των δήθεν νέων δυνάμεων των επανδρωμένων με τα αποτυχημένα φαντάσματα του δικομματισμού
Στη Βουλή ο Κομανέτσης-Σφουγγαράκης, στη Βουλή με διψήφιο ποσοστό  ο αλαζόνας πρωτεργάτης του νόμου περί ανευθυνότητας διεφθαρμένων υπουργών,   στη Βουλή  η «πολυτέλεια» στην Παιδεία των γραφικών κατακαμένων  τέως παρατρεχάμενων του Κουραμένου , στη Βουλή  και οι τάχα αριστεροί  λακίσαντες τέως παρατρεχάμενοι του  Giorkakis. Στη Βουλή οι νοσταλγοί του κόκκινου σοβιετικού φασισμού και θαυμαστές του φασισμού της Β. Κορρέας στη Βουλή και μάλιστα «νικητής» αν και δεύτερος , μπροστάρης όλων καβάλα στο καλάμι  το πρώην κνιτάκι με τα μηδενικά ένσημα που προφανώς έχει μπερδέψει την διακυβέρνηση μιας χώρας με τα δεκαπενταμελή συμβούλια των Λυκείων που κάποτε κατελάμβανε και την διερευνητική εντολή με κύπελλο ποδοσφαίρου που όποτε το παίρνει στη χάση και στη φέξη ομάδα της επαρχίας το περιφέρει από χωρίον εις χωρίον !
Ο «σοφός» λαός «ξύπνησε». Και έστειλε λέει την «σοφή» εντολή «βρείτε τα»!!!
Αυτοί που ξεδιάντροπα  ΔΕΝ τα βρήκαν για το πώς θα μπορούσαν να «πλακωθούν» σε κάποια τηλεοπτική «τηλεμαχία» ολίγων ωρών κατά τον «σοφό» λαό θα τα βρουν για να συνεργαστούν εποικοδομητικά για μήνες ή και για χρόνια προκειμένου  να τον κυβερνήσουν!!!
Ο «σοφός» λαός «ξύπνησε» Και απαιτεί αυτοί που τον κατέστρεψαν είτε κυβερνώντας εναλλάξ είτε ασκώντας εκ του ασφαλούς  στείρα αντιπολίτευση μόνιμης άρνησης των πάντων χωρίς ρεαλιστικές προτάσεις (τρανή απόδειξη ο ίλιγγος τους μόλις αντίκρισαν την καρέκλα της εξουσίας στην οποία δια συνεργασίας είχαν την ευκαιρία να κάτσουν και να μας δείξουν «πόσα απίδια πιάνει ο σάκος») τώρα να συνεργαστούν για να τον σώσουν  !  
Ο «σοφός» λαός «ξύπνησε»
Είθε την «σοφή» και «ξύπνια» λύση που δρομολογεί να ΜΗΝ την προλάβει καμιά σοφότερη και εξυπνότερη τιμωρία που αρμόζει σε ψηφίζοντες «σοφούς» και τάχα οργισμένους υπνοβάτες…
ΥΓ Μεγαλύτερη κωμωδία και από την «περιφορά της εντολής» είναι η συλλογική απόπειρα  των ανικάνων όλων των χρωμάτων ενώ αδυνατούν να μοιράσουν άχυρο σε 2 γαϊδούρια,  να προσπαθούν  να ερμηνεύσουν, την «βούληση» του «σοφού» λαού με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα,  κατά το δοκούν…