Στο προεδρικό οι τρεις με σκοπό να βγει "άσπρος καπνός" τεχνοκρατών

Με μία δήλωση- «αίνιγμα» του κ. Παπούλια άρχισε με καθυστέρηση έξι λεπτών η διαβούλευση των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη τη Δευτέρα αργά το απόγευμα χωρίς την παρουσία του ........
κ. Τσίπρα. Οταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν το κ. Παπούλια για το εάν θα βάλει τα δυνατά του για τον σχηματισμό κυβέρνησης εκείνος απάντησε: «Γιατί, για να κάνω νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ».

Ο κ. Παπούλιας καθυστέρησε επίτηδες να μπει στην αίθουσα όπου βρίσκονταν οι τρεις αρχηγοί, θέλοντας έτσι να τους αφήσει για λίγο να συζητήσουν χωρίς πρακτικά για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης.


Πρώτος προσήλθε ο κ. Κουβέλης ενώ αμέσως μετά έφτασαν και οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος. Ο κ. Σαμαράς προσερχόμενος δήλωσε ότι «συνεχίζω να αγωνίζομαι για να βρεθεί λύση». Οι κ.κ  Βενιζέλος και Κουβέλης δεν είχαν μπροστά τους έγγραφα ενώ ο κ. Σαμαράς είχε μόνο ένα ιδιόχειρο σημείωμα με τις θέσεις που θα αναπτύξει.

Κύκλοι της προεδρίας έλεγαν ότι αν αποτύχει και η αποψινή προσπάθεια τότε ο κ. Παπούλιας θα καλέσει εκ νέου αύριο τους πολιτικούς αρχηγούς χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν αν θα τους καλέσει κατά μόνας ή όλους μαζί.


Πηγές της Κουμουνδούρου εξέφρασαν τη δυσφορία τους, επικαλούμενοι παιχνίδι δημιουργίας εντυπώσεων εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εξακολουθούν να επιμένουν ότι στο κυβερνητικό σχήμα θα πρέπει να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ή να δώσει ψήφο ανοχής, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.