Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Η Σοφία Σακοράφα έσπασε τα κοντέρ και έκανε βολή κοντά στις 70 χιλ. ψήφους

Ως αθλήτρια του ακοντισμού, κάποτε έκανε παγκόσμιο ρεκόρ και κέρδισε άφθονες «πρωτιές». Τώρα η Σοφία Σακοράφα κερδίζει και μια πολιτική, εντυπωσιακή πρωτιά: Εκλέγεται βουλευτής με τους περισσότερους σταυρούς, από κάθε άλλον ή άλλη, από όλα τα κόμματα, σε όλη τη χώρα.
Με καταμετρημένο το 64,51% των ψήφων, την υποψήφια – βουλευτή, πλέον- με το ΣΥΡΙΖΑ έχουν τιμήσει........
47.259 ψηφοφόροι στη Β' Αθήνας. Ο συνολικός αριθμός των σταυρών που θα λάβει πιθανότατα θα προσεγγίσει τις εβδομήντα χιλιάδες.
Πρόκειται για επίδοση ... σαρωτική. Ναι μεν η συγκεκριμένη, αχανής περιφέρεια αντιστοιχεί σε πολύ μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων, αλλά εκ παραδόσεως σε αυτήν κατέρχονται πολλά γνωστά, «βαριά» ονόματα στις λίστες -όλων των κομμάτων. Έτσι, οι εκλογείς έχουν τη δυνατότητα να «μοιράσουν» τις προτιμήσεις τους, με κάποια ισομέρεια. Όποιος ή όποια ... σαρώνει σε αυτήν την περιφέρεια, τη μεγαλύτερη της χώρας, καταγράφει τη μεγαλύτερη δημοτικότητα.
Η τύχη ενίοτε παίζει ... με το ημερολόγιο. Η Σοφία Σακοράφα αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» στις εκλογές, ακριβώς στη δεύτερη επέτειο της πολιτικής «ανταρσίας» που την έκανε τόσο δημοφιλή. Ήταν 6 Μαϊου του 2010, όταν η κυρία Σακοράφα δήλωσε «παρούσα» κατά τη διάρκεια της ψήφισης του Μνημονίου στη Βουλή. Η συνέχεια ήταν προδιαγεγραμμένη: Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ την διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η κυρία Σακοράφα παρέμεινε στο Κοινοβούλιο, ως ανεξάρτητη βουλευτής.
Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η προτίμηση που έδειξαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο της παλιάς αθλήτριας και «εξοβελισμένης» από το ΠΑΣΟΚ πολιτικού απέρρεε από το ... έγκαιρο της «ανταρσίας» της: Αρνήθηκε από την αρχή να εγκρίνει την είσοδο της χώρας στο «μνημονιακό» δρόμο. Αυτό το εκτίμησαν δεόντως όσοι στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ, στη Β' Αθήνας. 
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.