ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 : ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ, ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ

Γράφει η Ολγα Γεριτσίδου

Η πείρα από τις διάφορες δηλώσεις των δικτατορίσκων που παλεύουν να πείσουν ότι το μαύρο είναι άσπρο ενώ όλοι έχουμε μάτια και ότι αυτά που σερβίρουν είναι σοκολάτα ενώ όλοι έχουμε όσφρηση θα πρέπει να μας προετοιμάσει για τα εξής φαιδρά που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε την Κυριακή και κυρίως από Δευτέρα.

1. οι εκλογές αυτές είναι de facto παράνομες και άκυρες. Οι λόγοι πολλοί και εξόφθαλμοι, από την αντισυνταγματικότητα της κυβέρνησης που τις ελέγχει /διεξάγει έως την.......
νοθεία που πλέον και διεθνώς όλοι λίγο-πολύ περιμένουν. Όμως, οι καθεστωτικοί όλοι θα προσπαθήσουν να τις παρουσιάσουν ως έγκυρες. Θα πουν διάφορες κορώνες και θα ισχυρισθούν ότι πρόκειται για νόμιμο αποτέλεσμα άσχετα εάν προέρχεται από «συνταγματική εκτροπή». ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΘΑ ΙΣΧΥΡΙΣΘΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΡΟΣΗΛΘΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ.


2. ό,τι κόμμα και να βγάλουν, οι καθεστωτικοί θα ισχυρισθούν ότι ο Λαός τους στηρίζει : τα λευκά θα πουν είναι σιωπηρή στήριξη. Τα άκυρα είναι σιωπηρή στήριξη. Η αποχή σιωπηρή στήριξη επίσης. Ψήφος σε κόμματα κάτω του 3% είναι επίσης, θα πουν, στήριξη διότι δεν είναι ψήφος σε κόμμα διεκδικητικό, και άρα δεν επιθυμούν την ανατροπή της κυβέρνησης αλλά απλώς να στείλουν ένα μήνυμα. Ψήφος σε κόμματα πάνω του 3% αλλά από το λεγόμενο αντιμνημονιακό μπλοκ πάλι θα πουν ότι τους στηρίζει διότι θα τους δώσει διαπραγματευτικά χαρτιά αλλά λόγω του χαμηλού ποσοστού των κομμάτων αυτών, ο Λαός δεν επιθυμεί την ανατροπή της κυβέρνησης ή θέλει να παραμείνει ο Λ. Παπαδήμος. Ψήφος σε μνημονιακά κόμματα θα πουν ότι τους στηρίζει, ιδίως εάν προτάξουν τον Α. Σαμαρά οπότε θα πουν ότι απλώς το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε πολιτικό κόστος αλλά δεν καταψηφίστηκε η πολιτική του (και θα το παίξουν ήρωες ΠΑΣΟΚοι). Ψήφος που να επιτρέψουν να φανεί υψηλή από αντιμνημονιακό κόμμα, είτε θα ισχυρισθούν ότι είναι νοθεία είτε θα ισχυρισθούν ότι το πραγματικό του ποσοστό είναι μειοψηφικό και φταίει ο εκλογικός νόμος διότι στην πραγματικότητα ο Λαός τους στηρίζει. ΔΗΛΑΔΗ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΘΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ.

Δηλαδή, το ‘μαζί τα φάγαμε’ και το ‘μαζί τα κάναμε’ θα το ισχυρισθούν εντόνως διότι είναι το μόνο τους χαρτί όταν κληθούν να λογοδοτήσουν : να πουν δηλαδή ότι έπραξαν με την συναίνεση ή και την εντολή του Ελληνικού Λαού άσχετα εάν ουδέποτε την έλαβαν και ούτε και θα την λάβουν.

Το μεγαλύτερο τους διακύβευμα τώρα είναι να πείσουν ότι ο Λαός νομιμοποιεί τις εκλογές αυτές. Μετά, δεδομένων των κομμάτων που κατεβαίνουν και των προεκλογικών εξαγγελιών που σε κάθε ένα αφήνουν πάμπολλα παραθυράκια για κομψές ή άκομψες κωλοτούμπες, θα βρουν τον τρόπο να εξυπηρετήσουν τους ξένους αποικιοκράτες και κατακτητές.

Από το ΠΑΣΟΚ – ΝΔ μέχρι την Χρυσή Αυγή και το ΟΧΙ, ακόμα και μέχρι συνδυασμούς όπως ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συνιστώσες (για να μην μιλήσουμε για ΚΚΕ, Αν.Ελ., ΛΑ.Ο.Σ. και ΔΗ.ΣΥ., κλπ), κάθε προεκλογική εξαγγελία και πρόγραμμα ανεξαιρέτως έχει αφήσει τα παραθυράκια της, τις κερκόπορτες και μύριες αοριστίες που μπορούν να μεταφράσουν στην εφαρμογή έτσι ώστε να μην αλλάξει ουσιαστικά καθόλου το status quo παρά μόνο κατ’ όνομα.

Αν βεβαίως ασχοληθούν με τέτοια ψιλά γράμματα και δεν πετάξουν το σύνολο του προεκλογικού τους προγράμματος από το παράθυρο για να εφαρμόσουν εντελώς άλλες πολιτικές όπως έκανε ο ΓΑΠ το 2009, αφού με την άρνηση του Λ. Παπαδήμου να παραδώσει έργο επίσημα ώστε να έχουν λάβει γνώση όλα τα κόμματα και οι συνδυασμοί και άρα να πρέπει να δεσμευτούν βάσει αυτού, τους έχει δώσει σε όλους ανεξαιρέτως την ευχέρεια να ισχυρισθούν ότι δεν είχαν γνώση της πραγματικής κατάστασης που παρέλαβαν και δεν μπορούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα τους με τα νέα δεδομένα που αντιμετωπίζουν.

Δυστυχώς, διότι εάν αυτό δεν ίσχυε θα ήταν εύκολη η ανατροπή, οι εκλογές, και ιδιαίτερα οι αυριανές εκλογές δεν μπορούν να προσφέρουν την λύση και την κάθαρση.

Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να προκηρυχθούν σειρά σαφώς εκπεφρασμένων Δημοψηφισμάτων, τα αποτελέσματα και η όλη διαδικασία των οποίων θα ελέγχονται από Λαϊκές επιτροπές κληρωτών Πολιτών χωρίς παρεμβάσεις ιδιωτών (βλ. singular) και κρατικών αξιωματούχων και κομματικώς ελεγχομένων στελεχών του δημοσίου, ώστε να αποφανθεί ο Λαός για κάθε ένα διακύβευμα χωριστά χωρίς αοριστίες και χωρίς περιθώριο ερμηνείας. Και να το κάνει αυτό κατόπιν πλήρους ενημέρωσης για τις παραμέτρους και τα δεδομένα κάθε τομέα όπου θα κληθεί να αποφασίσει.

Και επειδή διάφοροι ανώνυμοι ζητούσαν πολιτική μου πρόταση και τοποθέτηση σε σχέση με τις αυριανές εκλογές, και προφανώς δεν μπορούσαν να την συνάγουν από το πλήθος των δημοσιευμάτων και σχετικών κινήσεων που έχω κάνει λέω ευθαρσώς ότι ποτέ δεν πρόκειται να συναινέσω σε εκβιαστικές και αδιαφανείς διαδικασίες ούτε να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου διαδικασίες που έχω καταγγείλει επίσημα ως παράνομες και καταχρηστικές. Αντιθέτως, θα καταγγείλω κάθε ερμηνεία της συμπεριφοράς μου ως ψευδεπίγραφη και θα απαιτήσω την επαναφορά της νομιμότητας πριν συμμετάσχω σε διαδικασίες που αυτή την στιγμή καταλύουν το Πολίτευμα μας και έχουν μετατραπεί σε εργαλείο του καθεστώτος το οποίο δεν μπορεί να το βλάψει, αφού μέσω των εκλογικών νόμων και των συμμετεχόντων δεν υπάρχει δυνατότητα ανατροπής.

Μόνο σε περίπτωση προκήρυξης Δημοψηφισμάτων με τις παραμέτρους που ήδη παρέθεσα και κληρωτή υπηρεσιακή κυβέρνηση από Πολίτες και δυνατότητα ενημέρωσης και ακρόασης κάθε Πολίτη θα συναινούσα και θα συμμετείχα και βεβαίως θα σεβόμουν ως νόμιμο κάθε αποτέλεσμα.