Eκλογές 2012 - Δώσε στην ψήφο σου δύναμη

 Γράφει ένας Ελεύθερος Ελληνας
Στην Ελλάδα το ψηφουλάκι της "ελπίδας" κρύβει τις μεγαλύτερες παγίδες ενός καλοσχεδιασμένου εκλογικού νόμου με επικάλυψη δημοκρατίας. Η ψήφος έχει πλασαριστεί στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ώς επιβράβευση- εισιτήριο προς τα πολιτικά κόμματα για την είσοδο ή παραμονή τους στη βουλή. Σκεφτήκατε ποτέ μήπως εκεί σας έκρυψαν επιμελώς τη ......
μεγαλύτερη παγίδα; 

Η ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ δηλαδή ψηφίζω αποκλειστικά με γνώμονα την επιθυμία-επιλογή ΕΙΣΟΔΟΥ στη βουλή.  Πόσοι άραγε απο τα εκατομμύρια αγανακτισμένων συμπολιτών μας εκλέγουν τελικά με πραγματική λογική ΕΞΟΔΟΥ απο τη βουλή όσων τους έφτασαν ώς εδώ ; Αυτούς δηλαδή που έφτιαξαν τον εκλογονόμο στα μέτρα τους διασφαλίζοντας απο θέση ισχύος την παραμονή τους στη βουλή; Aυτούς ποιος θα τους βγάλει απο τη βουλή; OΙ ΆΛΛΟΙ ; Ποιοι άλλοι ; Αφού το σύνολο με το ίδιο σκεπτικό ψηφίζει (εκλέγει με γνώμονα αυτό που ΘΑ επιθυμούσε να μπει ή να παραμείνει στη βουλή).

ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ πρέπει να προβληματιστεί και να σκεφτεί αν οι Έλληνες πολίτες γνώριζαν τις παγίδες του εκλογονόμου - το μέγεθος της δυναμικής που θα μπορούσε να δώσει κανείς ατομικά στην ψήφο του- πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα στην πατρίδα μας σήμερα.

1) ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ είναι σαν ένα χαλικάκι ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλα, συνεπώς εκείνο που έχει σημασία είναι πως το δικό σου χαλικάκι (ατομικά) θα στείλει το ΗΧΗΡΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΗΝΥΜΑ. Όχι αποκλειστικά με τη λογική του "εισιτηρίου" με την ελπίδα του τι ΘΑ ΗΘΕΛΑ να μπεί στη βουλή, αλλά και με τη λογική του "εξιτηρίου" δηλαδή τι μπορώ να κάνω για να βγουν κάποιοι απο τη βουλή. Η μονόπλευρη λογική που επικρατεί για την ψήφο βολεύει τους ισχυρούς επειδή ακριβώς υπολογίζουν σε αυτούς που προφανώς δεν τους εκφράζει απόλυτα κανένα πολιτικό σχήμα και κατα συνέπεια τελικά ή δεν ψηφίζουν καθόλου - γεγονός που ενισχύει τα ποσοστά και ισχυροποιεί τα πρώην κόμματα εξουσίας με περισσότερες έδρες στη βουλή-  ή ψηφίζουν κανένα πολύ μικρό κόμμα (χωρίς ελπίδες) νομίζοντας οτι έτσι διαμαρτύρονται.  

ΜΕ ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΑ 2 ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ" ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ 1ου ΚΑΙ 2ου ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ. (ακόμα και με τόσο χαμηλά ποσοστά) Σκεφτείτε οτι με τι στήριξη ένος και μόνο πολιτικού "κουμπάρου" το ισχύων σύστημα κατοχυρώνεται τυπικά και "δημοκρατικά". Στη λογική αυτή άλλωστε υπολογίζει και το bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα που παρέχει πλασματική αυτοδυναμία ή συγκυβέρνηση των πρώην ισχυρών. Η ψήφος λοιπόν πρέπει εκτός απο τη λογική του "εισιτηρίου" στη βουλή να αποτελεί και λογική "εξιτηρίου" απο τη βουλή.

2) ΒΑΣΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ πριν αποφασίσεις τι θα ψηφίσεις είναι πόσες ΈΔΡΕΣ βγάζει συνολικά απο όλα τα κόμματα η εκλογική σου περιφέρεια. Ποιά απ'τις έδρες όπου στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση κατακτήθηκαν (στο νομό σου) θεωρείς οτι έκανε το μεγαλύτερο κακό στη χώρα και στη ζωή σου με την παρουσία της στο κοινοβούλιο. (όχι απαραίτητα ώς πρόσωπο αλλά συνολικά ώς κόμμα). 

3) ΙΣΧΥΡΗ ΨΗΦΟΣ σημαίνει έξυπνη ψήφος οχι ψήφος στα χαμένα. ΣΤΟΧΟΣ λοιπόν είναι ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ Η ΕΔΡΑ και για να χτυπηθεί η έδρα πρέπει όχι μόνο να ψηφίσεις κόμμα που να έχει δυναμική να βγάλει έδρα στην εκλογική σου περιφέρεια αλλά να φροντίσεις ο σταυρός/σταυροί προς των/τους υποψηφίους βουλευτές του στατιστικά να "χτυπάνε" τη δυναμική των αντίστοιχων ισχυρών υποψηφίων του κόμματος που θές με την ψήφο σου να χτυπήσεις... να τους στείλεις πια εκτός κοινοβουλίου.

4) ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ κάνε τη δική σου στατιστική (τοπικά) για το πόσο ηχηρή θα είναι η ψήφος σου. Εκεί θα ανακαλύψεις οτι τελικά δεν μετράει τόσο ή ψήφος (όσο νόμιζες) αλλά μέσω της ψήφου η κατανομή των εδρών. Οι έγκυροι ψήφοι διαμοιράζονται σε πολλά μικρά κόμματα (χωρίς πιθανότητες εισόδου στη βουλή) και οι ισχύουσες έδρες των παλιών κομμάτων εξουσίας σε πολλές περιπτώσεις διατηρούνται παρά την δραματική μείωση των ποσοστών του κόμματος. Πληροφορίες ανά νομό υπάρχουν στο site του Υπ.Εσωτερικών http://ekloges.ypes.gr/ δείτε  ποσοστά και ψήφους και υπολόγισε έτσι ώστε το δικό σας "χαλικάκι" να επιφέρει το δυνατότερο μεγαλύτερο πλήγμα στα πρώην κόμματα εξουσίας και στο καθεστωτικό ΒΟΝUS +50 εδρών δώρο που πρόσθεσαν στον εκλογικό τους νόμο με στόχο να καταφέρουν πάλι να συγκυβερνήσουν.