Προς δικαστική διερεύνηση ύποπτο έμβασμα προς το Ίδρυμα Καραμανλή

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης φαίνεται πως παίρνει υπόθεση με ύποπτο έμβασμα των 2 εκατ. ευρώ προς τοΊδρυμα Καραμανλή που φέρεται να προέρχεται από φορολογικούς παραδείσους και την οποία αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του την Κυριακή το «Πρώτο Θέμα»

Η ηγεσία του ΣΔΟΕ έδωσε άμεσα εντολή να συνταχθεί πλήρης φάκελος τον οποίο και θα αποστείλει εντός των ημερών στον οικονομικό εισαγγελέα, προκειμένου να κρίνει για την συνέχιση της διερεύνησης της υπόθεσης...


Κύκλοι των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών έδειχναν εντυπωσιασμένοι από την μεθόδευση εκ μέρους του αγνώστου δωρητού να διατηρήσει με κάθε τρόπο και μέσο την ανωνυμία του, προκειμένου το Ίδρυμα να εισπράξει το τεράστιο ποσό της χορηγίας.

Σε μία υπόθεση με έντονη οσμή Mayo, το «Πρώτο Θέμα» είχε αποκαλύψει ότι το Ίδρυμα προ μηνών είχε δεχτεί μία δωρεά ύψους 2 εκατ. ευρώ από εταιρεία με έδρα τον φορολογικό παράδεισο του Isle of Man της Μεγάλης Βρετανίας, χωρίς να έχει γνωστοποιήσει ποιος είναι πίσω από τη Loucopoulos Trust, που εμφανίζεται ως δωρητής, αλλά και αρνούμενο να παράσχει και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην εφορία, η οποία έχει ζητήσει τα προβλεπόμενα έγγραφα που να πιστοποιούν ότι πρόκειται για υπαρκτό και νόμιμο νομικό πρόσωπο.

Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας είχαν ως αποτέλεσμα να εκδοθούν ανακοινώσεις τόσο από το Ίδρυμα Καραμανλή, όσο και από τον πρωτοεμφανιζόμενο επιχειρηματία Αθανάσιο Λουκόπουλο, ο οποίος υποστήριζε ότι έχει δημιουργήσει αγαθοεργές fund καθώς και ότι προχώρησε στη δωρεά εκτιμώντας διαχρονικά το έργο του Ιδρύματος Καραμανλή.