Απομάκρυνση λαθρομεταναστών από σπίτια στην Αθήνα

Αρχίζει απο σήμερα το πρόγραμμα κοινής δράσης των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Υγείας για την απομάκρυνση αλλοδαπών, που στοιβάζονται σε ενοικιαζόμενα σπίτια στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να πληρούνται οι κανόνες υγιεινής και διαβίωσης, αλλά και οι διώξεις ιδιοκτητών τέτοιων σπιτιών από τις αρχες, σύμφωνα με τον νέο αυστηρότερο νόμο.

Το σχέδιο συναποφασίστηκε από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο...
, για την αντιμετώπιση των θεμάτων της δημόσιας υγείας. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναβολές και καθυστερήσεις. Απειλείται η κοινωνική ειρήνη, απειλείται η δημόσια υγεία», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση στο κέντρο του «100» και να αναφέρουν περιπτώσεις σπιτιών στην Αθήνα, όπου διαμένουν υπεράριθμοι μετανάστες.
Οι πληροφορίες θα αξιολογούνται από ειδική ομάδα και στη συνέχεια θα οργανώνονται κοινές επιχειρήσεις της Αστυνομίας και του ΚΕΕΛΠΝΟ, με την παρουσία εισαγγελέα, για την εκκένωνση των σπιτιών αυτών.

Οι μετανάστες, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοϊδη, θα υποβάλλονται σε υγειονομικές εξετάσεις και όσοι νοσούν θα παραμένουν για νοσηλεία στα νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι παράνομοι, θα οδηγούνται στα κέντρα κράτησης. Σε βάρος των ιδιοκτητών των σπιτιών θα υποβάλλονται μηνύσεις σε βαθμό πλημμελλήματος. Ακολούθως, από συνεργεία του υπουργείου Υγείας θα γίνεται απολύμανση στα σπίτια.