Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ


 Γράφει ο Γιώργος Νύκτας

Μετά το ωσαννά το σταυρωσον Αυτόν. Μετά την επίπλαστη ευτυχία, την πλασματική ευμάρεια, και τους ψεύτικους παράδεισους, δυστυχώς για το λαό ήρθε η ώρα της σταύρωσης. Μιας σταύρωσης που δεν ακολουθείται από την Ανάσταση όπως δείχνουν τα σημερινά πεπραγμένα. Μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα της αντιμετώπισης της κρίσης δεν είναι απλά ορατά είναι πλέον χειροπιαστά. Περισσότερη ύφεση, περισσότερη φτώχεια και ανεργία, περισσότερες αυτοκτονίες.
Πέρασαν τρία χρόνια από την ημέρα που ο λαός μας φορτωμένος το δυσανάλογα βαρύ για τους ώμους του σταυρό του μαρτυρίου ανεβαίνει προς το Γολγοθά το δρόμο που του.........
χάραξαν οι σύγχρονοι Φαρισαίοι Αρχιερείς Τροϊκα και Δ.Ν.Τ. Το δράμα της Ελλάδας πανομοιότυπο με το Θειο δράμα, φαίνεται να διαφέρει μόνο στις εποχές. Προηγήθηκε η σύλληψη στον κήπο των Ελαιών (σήμερα έδρα της Ε.Ε.)και ακλούθησε η παράδοση στους Αρχιερείς Άννα και Καϊάφα (σημερινή Τροϊκα και Δ.Ν.Τ.) οι οποίοι ήδη προ πολλού είχαν βγάλει την απόφαση για την τύχη του Αθώου. Έτσι άρχισε η πορεία προς την σταύρωση αφού προηγουμένως επί του ιματισμού ΤΟΥ έβαλον κλήρο.
Πόσα αλήθεια κοινά σημεία έχουν το Θειο δράμα και το δράμα της Ελλάδας; Ίδιος ο Γολγοθάς που ανεβαίνει σήμερα η Ελλάδα, το ίδιο βαρύς ο Σταυρός που κουβαλάει, ίδιος ο πόνος από τα καρφιά που καρφώνουν στο κορμί της. Στο Ελληνικό δράμα σίγουρα κάποιος έπαιξε το ρόλο του Ιούδα και κάποιος το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Αυτούς πρέπει να τους βρούμε, είναι υποχρέωση μας προς τις επόμενες γενιές που έρχονται. Τους το χρωστάμε σαν μια ελάχιστη συγγνώμη για τις επιλογές που κάναμε. Σήμερα που η φωτιά έχει κάψει ήδη το σπίτι του γείτονα μας δεν έχουμε τα περιθώρια να μένουμε απαθείς και αδιάφοροι.
Βέβαια για τις ιδιαίτερα σκληρές καταστάσεις που βιώνουμε σήμερα τεράστιες ευθύνες έχουν και τα δυο μεγάλα πολιτικά κόμματα που μας κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια. Άστοχες πολιτικές ηθελημένες ή όχι παραβλέψεις και ολιγωρίες μας οδήγησαν έως εδώ. Για αυτό θα είναι λάθος να πιστέψουμε ότι αυτοί που μας ανέβασαν στο Γολγοθά είναι ικανοί να μας κατεβάσουν από το Σταυρό. Θα είναι επίσης λάθος μας να δειλιάσουμε μπροστά στα όποια διλλήματα μας βάλουν προεκλογικά γιατί απλώς ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται.
Ιστορικά ο Λαός μας ποτέ δεν είχε διλλήματα όταν ένοιωθε ότι κινδυνεύουν η τιμή και η ελευθερία του.  Όλοι μας πρέπει να παλέψουμε για να μην μπορέσουν κάποιοι να καρφώσουν το τελευταίο θανατηφόρο καρφί  στο κορμί της Ελλάδας. Όλοι μας πρέπει να αγωνισθούμε για να μείνει ο Λαός μας όρθιος και η Ελλάδα ακέραιη.