Ο Σαμαράς απέναντι στη διαπλοκή

Η χθεσινή συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην τηλεόραση του «Alpha», περιείχε μια πολιτική αποστροφή, που αντανακλά στην εκτίμηση μεγάλης μερίδας της ελληνικής κοινωνίας, για το πώς διαμορφώνονται οι εξελίξεις στη χώρα. Ακόμη και σήμερα, σε μια εποχή προχωρημένης και πολυεπίπεδης κρίσης.....


«Ας μας πει κύριε Παπαπαναγιώτου η διαπλοκή ποιον θέλει για πρωθυπουργό, για να μην κάνουμε καθόλου εκλογές», σχολίασε με νόημα ο Αντώνης Σαμαράς, στον δημοσιογράφο της τηλεόρασης του «Alpha» Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. Και συνέχισε: «Είναι μια απαξίωση και μια διακωμώδηση της Δημοκρατίας, το να έχει γίνει μεγάλο θέμα κατά πόσο πρέπει ή όχι το δαχτυλίδι να το δίνει ο λαός. Εάν η λογική Βενιζέλου και των άλλων είναι ότι το δαχτυλίδι το δίνει κάποιος άλλος, ή ότι δεν ακούς τον λαό, αν η λογική του είναι ότι εκλέγεσαι αρχηγός, ας πούμε, στο ΠΑΣΟΚ, μόνος σου υποψήφιος, αν αυτή είναι η λογική, εγώ δεν τη δέχομαι».

Η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να σηκώσει τους τόνους κατά των «συμφερόντων» δεν είναι τυχαία. Έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας ανεβαίνει, μετά και την ενεργό συμμετοχή του Κώστα Καραμανλή στον προεκλογικό αγώνα. Και ενώ όλοι πλέον αντιλαμβάνονται το τέλμα ακυβερνησίας στο οποίο κινδυνεύει να πέσει η χώρα, εφόσον από τις κάλπες της 6ης Μαϊου δεν προκύψει αυτοδυναμία.