Οι κίνδυνοι από τους καιροσκόπους

Γράφει ο Πέτρος Τρουπιώτης

Ο Κ Καραμανλής το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται και πάλι να κινείται στο πολιτικό σκηνικό. Οι επαφές του με βουλευτές και στελέχη του κόμματος, έχουν ενταθεί, ενώ ορισμένοι εκ των συνομιλητών του υποστηρίζουν ότι εκφράζει προβληματισμούς για την πορεία του κόμματος και την δυνατότητα να έχει υψηλό ποσοστό. Μάλιστα , κάποιοι εξ αυτών λένε, χωρίς να.....
είναι βέβαιο ότι κάτι τέτοιο αποτελεί και δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, πως είναι απογοητευμένος από τις κινήσεις της ηγεσίας του κόμματος.
Μάλιστα ο κ Καραμανλής βλέπει και στελέχη που έχουν φύγει από την ΝΔ και βρίσκονται τώρα σε ομόρους κομματικούς σχηματισμούς, κάτι που επαναφέρει τις πληροφορίες για την διάθεση του να αναλάβει ρόλο μετά τις εκλογές στην επανένωση της κεντροδεξιάς.
   Η πλευρά Σαμαρά πάντως, για  να μην δοθεί η δυνατότητα να κατηγορηθεί για αποκλεισμούς, έβαλε στην εκλογική επιτροπή που συγκρότησε , αρκετά στελέχη της λεγόμενης Καραμανλικής πτέρυγας.  Βέβαια, είναι αμφίβολο αν αυτή η επιτροπή θα έχει και ουσιαστικό ρόλο, κάτι βέβαια που δεν είχαν και όλες οι αντίστοιχες επιτροπές τα τελευταία χρονιά. Βέβαια και για τις επιλογές αυτές υπάρχουν ερωτηματικά, όπως για παράδειγμα ότι στην επιτροπή ενετάχθη πρώην στέλεχος της ΝΔ που είχε μετακινηθεί στο κόμμα της κ Μπακογιάννη μια και της προσεφερθεί θέση και προ ήμερων μόλις, όταν βεβαιώθηκε ότι δεν έχει εκεί βουλευτικό μέλλον έσπευσε να επιστρέψει στην Νδ ελπίζοντας σε κάποια κρατική θέση μετά τις εκλογές, κρατική θέση που είχε και παλαιοτέρα με μεγάλη …αποτυχία. Το  ότι η συγκεκριμένη κύρια έλεγε μέχρι ..χτες, τα χειρότερα λογία για τον κ Σαμαρά προσωπικά, αποτελεί και ένα από τα επιχειρήματα των υποστηρικτών του πρόεδρου της Νδ για να αποδείξουν ότι δεν λειτουργούν με στενά κριτήρια….
 Μόνον που πολλά στελέχη που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αναρωτιούνται αν τέτοιες κινήσεις μπορεί να βοηθήσουν το κόμμα και να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στα κομματικά στελέχη, που βλέπουν αλεξιπτωτιστές και καιροσκόπους, χωρίς μάλιστα ικανότητες, να επιστρέφουν και να …παίρνουν και θέσεις…