Σοσιαληστές , Καπιταληστές και Ιδεαληστές…

 Γράφει ο Αρης Τερζόπουλος


Μετά τη σύλληψή του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει μια μοναδική ευκαιρία να κάνει και κάτι χρήσιμο επιτέλους…

Βγαίνοντας έξω από το σπίτι του, φορώντας ένα γκρι κουστούμι και περιτοιχισμένος, από αστυνομικούς, εισαγγελείς, ανθρώπους των Μήντα κλπ, ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε πολλά στοιχεία από την κάποτε αγέρωχη γοητεία του που του είχε δώσει και το παρατσούκλι ο ωραίος Μπρούμελ του Πασόκ. Το.........
ύφος του ήταν διαφορετικό. Είχε ένα βλέμμα, όπου μπορούσες να διακρίνεις κάποιος μέγεθος ενόχλησης, κάποιο είδος θυμού, αρκετή έκπληξη και λίγο φόβο. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, παρ’ όλο που οι ενδείξεις για μια άσχημη εξέλιξη της υπόθεσής του, είχαν αρχίσει να πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό, μάλλον δεν περίμενε ποτέ ότι θα μπορούσε κάποτε να ζήσει, μια εμπειρία σύλληψης και πιθανόν φυλάκισης. Τις μέρες του Πάσχα πάντως θα τις έβγαζε στο τμήμα κράτησης ανηλίκων της ΓΑΔΑ. Αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός ή αν δεν είχε αλλάξει η εποχή θα μπορούσε αυτές τις μέρες να έχει μια διαφορετική θέα από αυτή που προσφέρει η Λεωφόρος Αλεξάνδρας και οι γύρω δρόμοι. Θα μπορούσε να λιάζεται σε κάποια παραλία των νησιών Κέιμαν ή των Παρθένων Νήσων, εκεί που αναπαύονται τα λεφτά πολλών πρώην συναδέλφων του, η να βλέπει τους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης ή κάποια βουνοκορφή των ελβετικών Άλπεων, ή τις παραλίες του Λιβάνου ή της Κύπρου, ακολουθώντας την διαδρομή των δικών του καταθέσεων. Αλλά ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε γίνει απρόσεκτος και με κάποιο τρόπο προκάλεσε τη μοίρα του. Ο έρωτάς του για τη Βίκυ Σταμάτη, μια πραγματικά πολύ όμορφη, αλλά μοιραία για τον ίδιο γυναίκα, στάθηκε μοιραίος και για τον ίδιο. Πολύ συχνά οι έρωτες σε μεγάλη ηλικία αποδεικνύονται ακόμη πιο επικίνδυνοι και από τους έρωτες των νεανικών μας χρόνων. Κι έτσι ζώντας αυτόν τον μεγάλο έρωτα ο Άκης σκέφτηκε, ότι είχε έρθει επιτέλους η ώρα να απολαύσει τους κόπους αυτών που είχε αποταμιεύσει στη ζωή του. Ήταν η ώρα να γίνει ο πρίγκιπας του παραμυθιού για την αγαπημένη του. Και έτσι έγινε. Ο φανταχτερός αρραβώνας, ο γάμος στο Παρίσι, το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου με θέα την Ακρόπολη και πολλά άλλα, επέτρεψαν στο ζευγάρι να ζήσει για κάποια χρόνια το δικό του φανταχτερό παραμύθι. Αλλά από την άλλη μεριά προκάλεσαν όλους εκείνους που ήταν σίγουροι ότι η πολιτική ζωή της χώρας ήταν και είναι γεμάτη από σκάνδαλα. Και έτσι ο χρόνος άρχισε να κυλά αντίστροφα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Τα δεδομένα των κατηγοριών σε βάρος του Τσοχατζόπουλου και όσων άλλων κατηγορούνται μαζί του, είναι γνωστά ήδη από τις εφημερίδες και την τηλεόραση. Η υπόθεση των υποβρυχίων που ήταν η κορυφή του παγόβουνου και όλα τα άλλα που δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε εδώ. Κάποια στιγμή, όταν θα γίνει η δίκη γι αυτή την υπόθεση, η δικαιοσύνη θα αποφανθεί και υποθέτουμε ότι θα πάνε φυλακή αυτοί που πρέπει, αν και η εμπιστοσύνη μας στην ελληνική δικαιοσύνη, βρίσκεται σε παρόμοιο επίπεδο με την εμπιστοσύνη προς τους πολιτικούς. Θα δούμε. Η σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου, όμως έχει προκαλέσει και μια υπόγεια έκρηξη σε όλο το σύστημα των συμφερόντων, που κυβέρνησε την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και που μας έφερε εδώ που μας έφερε. Γιατί ο Άκης δεν ήταν ο μόνος. Ήταν απλώς ο πιο απρόσεκτος. Ο κόσμος (και η χώρα μας), είναι γεμάτος από Σοσιαληστές, Καπιταληστές και λοιπούς Ιδεαληστές. Ο βασικός παρανομαστής όλων των ιδεολογιών που κυβερνούν η θέλουν να κυβερνήσουν, είναι κατά βάθος η Ληστεία.
Και θα κάνουν τα πάντα για να φτάσουν στο σημείο που τους επιτρέπει να γίνουν -Ληστές, ανεξάρτητα από το πρώτο συνθετικό της λέξης. Έτσι είναι το σύστημα. Υπάρχουν και κάποιοι που είτε γιατί δεν έχουν ανάγκη χρημάτων είτε γιατί γεννήθηκαν και παρέμειναν έντιμοι, δεν ακολουθούν το δρόμο της διαφθοράς. Αλλά είναι λίγοι.
Τις επόμενες βδομάδες και τους επόμενους μήνες, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, θα αντιμετωπίσει ένα μεγάλο δίλλημα. Να είναι μόνος αυτός που θα γίνει το εξιλαστήριο θύμα αυτής της εγκληματικής περιόδου, ή να δώσει τα ονόματα εκείνων, είτε από το δικό του κόμμα είτε από άλλα κόμματα, που γέμισαν τις καταθέσεις τους με μαύρο χρήμα κλεμμένο από εμάς και από το αίμα μας. Έστω κι αν κανείς δεν του το διατυπώσει προφορικά, ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει. Η αδίστακτη συμμορία συμφερόντων που διέλυσε τα πάντα και έκανε υπέρτατο Νόμο την Ομερτά έχει κι αυτή τους δικούς της κανόνες. Αν ο Άκης μιλήσει, τότε θα κινδυνεύει όχι μόνο η δική του ζωή, αλλά και η ζωή όλων των μελών της οικογένειάς του, της παλιάς και της νέας. Εξοπλισμοί, Ενέργεια, Πετρέλαια, Δημόσια Έργα, Υγεία, Τηλεπικοινωνίες, Δημόσια Έργα και σε ότι άλλο ήταν ανακατεμένο το Δημόσιο, η Πολιτική και οι Δέκα Οικογένειες, είναι γεμάτο με τέτοια και ακόμη χειρότερα σκάνδαλα.
Είναι στο χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου να αρχίσει να ξετυλίγει το άνομο κουβάρι και να ρίξει φως στα τρωκτικά που κρύβονται στο σκοτάδι της φωλιάς τους. Είναι ώρα, τη στιγμή που χιλιάδες συμπολίτες μας αυτοκτονούν, ακόμη και στη μέση του δρόμου να αρχίσει να πέφτει φως στη Μεγάλη Ελληνική Μαφία.