Απαιτήσεις του πολίτη εν όψει των εκλογών

Απαιτήσεις του πολίτη  εν όψει των εκλογών
Είναι προφανές ότι η Ελληνική κοινωνία εν όψει των εκλογών καλείται να αποφασίσει  για τον πολιτικό σχηματισμό ή τους σχηματισμούς  επιλογής του που θα κλιθεί (ούν) να κυβερνήσει (ουν) τη χώρα.
Και επειδή η διακυβέρνηση της  χώρας αφορά κυρίως τους πολίτες και δευτερευόντος τους κάμπους, τα λαγκάδια και τα άγρια  βουνά είναι αυτονόητο ότι η επιλογή του σχηματισμού που θα κλιθεί να κυβερνήσει οφείλει να έχει στο επίκεντρο των πολιτικών του τον πολίτη (άνθρωπο) .
Οφείλει πρώτιστα δηλαδή να εξασφαλίσει  ή να δημιουργήσει, για τους πολίτες της χώρας , συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, κοινωνικής ασφάλειας και κοινωνικής πρόνοιας , χωρίς να υπολείπονται ενδιαφέροντος και προτεραιότητας οι υποχρεώσεις για ισονομία και ισοπολιτεία, για ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών...
, για την παροχή αναβαθμισμένης παιδείας, για προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και της εθνικής αξιοπρέπειας και τέλος για διάφανη και δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας.
Όλα τα παραπάνω που επιβάλλεται να αποτελούν κριτήριο επιλογής του κάθε επίδοξου για τη διακυβέρνηση της χώρας πολιτικού σχηματισμού και που όλοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπόσχονται ή αναγνωρίζουν ως υποχρέωσή τους, οφείλουν περαιτέρω να κριθούν και από την αξιοπιστία τους .
Ως προς την αξιοπιστία των σχηματισμών της  τελευταίας 30ετίας οι έχοντες μνήμη και ανιδιοτελώς κρίνοντες θα αναγνωρίσουν ότι  βρίθουν , εν  όλω ή εν μέρει, αναξιοπιστίας την οποία πρέπει δια της λήθης να αντιπαρέλθουμε και να κρίνουμε, αυτούς , ως προερχόμενους εκ παρθενογενέσεως.
Και αν προς στιγμή όντως αντιπαρέλθουμε την προϊστορία των σχηματισμών αυτών σήμερα , εν όψει των εκλογών, οι αιτούντες την ψήφο μας είναι αξιόπιστοι ή παρέχουν ψήγματα αξιοπιστίας για να τους εμπιστευτούμε τη διακυβέρνηση της χώρας και εν τέλει το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας ?
Διαθέτουν δηλαδή συγκεκριμένες , αξιόπιστες και εφαρμόσιμες προτάσεις διακυβέρνησης της χώρας προς όφελος των πολιτών ?
Διασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση   , και το επίπεδο υγείας ,  πρόνοιας και ασφάλειας των πολιτών με συγκεκριμένες προτάσεις ?
 Προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομίας ?
Διαθέτουν στρατηγική παραγωγικής ανασυγκρότησης  με συγκεκριμένα μέτρα προς παραγωγικούς κλάδους ή τομείς της οικονομίας?
Διασφαλίζουν την δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας?             
Είναι τα ερωτήματα που απαιτούνται  συγκεκριμένες απαντήσεις, από τους πολίτες της χώρας, χωρίς γενικότητες και ευήκοα συνθήματα προς παραπλάνηση του πολίτη.
Είναι δε προφανές ότι δεν αρκούν πλέον διαβεβαιώσεις με συνθήματα και γενικότητες που θυμίζουν παλαιοκομματικές πρακτικές και αναβιώνουν συνειρμούς αναξιοπιστίας της πολιτικής και των πολιτικών

Νίκος Κουντουράκης