Ο Προβόπουλος προβλέπει… τα χειρότερα

Η αυριανή έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, την οποία θα παρουσιάσει ο Γιώργος Προβόπουλος, αναμένεται να επιβαρύνει την ήδη «χλωμή» προοπτική ανάκαμψης που διαμορφώνεται λόγω του Μνημονίου.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, είναι πιθανότατα ο άνθρωπος που…
γνωρίζει πολλά για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Κάτι που είχε φανεί και από την ενδελεχή ενημέρωση προς τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου, πριν από τις εκλογές του 2009. Άλλο βέβαια που ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ… σφύριζε αδιάφορα, με τα γνωστά, τραγικά για τη χώρα αποτελέσματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην έκθεσή του για την περίοδο 2012-13, ο Γιώργος Προβόπουλος προβλέπει ότι η ανεργία θα αγγίξει ή και θα ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο του 20%, ενώ θα υπάρξουν μειώσεις μισθών μεγαλύτερες ακόμη και από εκείνες που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, στα δυο χρόνια που εφαρμόζονται τα μέτρα του Μνημονίου.

Όσο για το βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, που δυσχεραίνει τις προοπτικές της για το μέλλον, σύμφωνα με τον Γιώργο Προβόπουλο δεν είναι άλλο από την καθυστέρηση προώθησης και υλοποίησης διαρθρωτικών αλλαγών, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες, προκειμένου να καταστεί ανταγωνιστική, και να προσελκύσει επενδύσεις και πόρους.

statesmen.gr