Μοντόρο: Εάν καταρρεύσει η Ισπανία θα έχει αποτύχει και η Ευρώπη

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Ισπανός υπουργός Προϋπολογισμού, Κριστομπάλ Μοντόρο ο οποίος προειδοποιεί πως εάν η Ισπανία δεν καταφέρει να βγει από την οικονομική κρίση και καταρρεύσει, τότε θα υπάρξει σοβαρός κίνδυνος για την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης αλλά και για την ύπαρξη της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης...


Ο Μοντόρο μιλώντας στο ισπανικό κοινοβούλιο, τόνισε πως «διακυβεύεται το μέλλον της Ισπανίας και της Ευρώπης γιατί είμαστε αρκετά μεγάλοι για να πλήξουμε όλη την Ευρώπη και να απειλήσουμε την παγκόσμια ανάκαμψη».

Ο Ισπανός υπουργός παρουσίασε τις επόμενες κινήσεις της ισπανικής κυβέρνησης στα θέματα της οικονομίας αναφέροντας πως θα είναι «άτεγκτος» στις απαιτήσεις του προς τις περιφέρειες και τις τοπικές κυβερνήσεις για να διορθώσουν τα οικονομικά τους και να επιτύχουν τους στόχους που τους έχουν τεθεί.

Στην συνέχεια καταλήγοντας τόνισε πως οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως όλα τα επώδυνα μέτρα που λαμβάνονται είναι προς το όφελος των ίδιων των πολιτών, υποστηρίζοντας πως για όλα αποφασίζει η ισπανική κυβέρνηση και όχι οι άλλες χώρες της Ευρώπης.