Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου στην Γαλλία

Οι ψηφοφόροι της ακροδεξιάς ίσως κρίνουν ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, καθώς η Μαρίν Λεπέν συγκέντρωσε ποσοστό - ρεκόρ στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, κλέβοντας την παράσταση και αποσπώντας το 18% των ψήφων - το υψηλότερο που.....
κατέγραψε ποτέ το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο.


Ο υποψήφιος του κεντροαριστερού Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ είναι ο νικητής του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών συγκεντρώνοντας το 28,6%, έναντι 27,1% που απέσπασε ο νυν πρόεδρος και ηγέτης του κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας και με το 99% των ψήφων καταμετρημένο. Οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο της 6ης Μαΐου.

Τα αποτελέσματα
Ο Σαρκοζί, η δημοτικότητα του οποίου είναι ιδιαίτερα χαμηλή κι είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος στη Γαλλία που βρέθηκε στην δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο εκλογών, θα κληθεί να προσελκύσει τόσο τις ψήφους όσων τάχθηκαν υπέρ της ακροδεξιάς όσο και εκείνες των κεντρώων για να κερδίσει τον Μάιο.Ο Ζαν Λικ Μελανσόν, του Μετώπου της Αριστεράς (11,11%). Ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού (9,13%).