Μαϊντανοί, γλάστρες και πρώην αστέρες στο προεκλογικό τουρλουμπούκι | βόλιουμ 2!

 Γράφει η Λένα Πετρίδου

…ή και διπλή δόση βάλιουμ, διαλέχτε και πάρτε αναλόγως με τις αντοχές και τις ανάγκες που έχει ο καθένας μας!
Δεν έχει τελειωμό όλο αυτό το πανηγυράκι και κάθε βράδυ που πέφτω για ύπνο βάζω στοίχημα με τον εαυτό μου, ποιο όνομα θα ακούσω το πρωί να πλαισιώνει κάποιο ψηφοδέλτιο. Αυτό δεν θα είναι Κοινοβούλιο, το» ντάνσινγκ γουήθ δε σταρς» θα είναι μόνο που.......
θα λείπει ο Λάτσιος και η Ζέτα!!!!
Πρώτος και καλύτερος μαϊντανός αυτής της εβδομάδας, ο επικεφαλής στο Eπικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας! Μετά από τέσσερα χρυσά μετάλλια που πήρε στους Ολυμπιακούς, είπε να κατέβει και στον πολιτικό στίβο και να πάρει και το μετάλλιο της «χρυσής μούντζας» για να συμπληρώσει τη συλλογή του.
Αφού έκατσε κάτω από μπάρες και μπάρες, είπε να κάτσει και κάτω από την μέγιστη μπάρα -λέγε με Μπένι- και να προσπαθήσει να σηκώσει τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος. Ζετέ, αρασέ κι εγώ τα ακούω βερεσέ όλα αυτά Πύρρο μου, γιατί για να στο πω κι έτσι στην ψύχρα, δε νομίζω πως μπορείς να με βγάλεις από αυτό το αδιέξοδο.
Άλλωστε, εσύ είχες πει το 2009 ότι ένας αθλητής δεν μπορεί να ανήκει σε κανένα κόμμα παρά μόνο στην Ελλάδα… το ξέχασες ε; Ας το πάρω τότε ως δείγμα της πρώτης πολιτικής σου κωλοτούμπας και να σε εντάξω επάξια στο πολιτικό σταρ σύστεμ! Στο πολιτικό σταρ σύστεμ που χωρίζεται σε κατηγορίες και μία από δαύτες είναι και η κατηγορία «Ανατολάκης». Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι κάθε καρυδιάς καρύδι τυχάρπαστοι υποψήφιοι αστέρες, που κάποιοι τους είπαν ότι μπορούν να καταφέρουν το αδύνατο, δηλαδή να κυβερνήσουν τον τόπο και αυτοί τους πίστεψαν.
Άλλος υποψήφιος κατηγορίας «Ανατολάκης» είναι και ο Παπαμηχαήλ. Από την «κόρη μου την σοσιαλίστρια» πως βγήκε ο υιός της ο ακροδεξιός να είναι υποψήφιος με το ΛΑΟΣ δεν ξέρω, αλλά είναι πολλά αυτά που δεν ξέρω, οπότε θα το κάνω γαργάρα και αυτό. Καλά, τι να πω για τη Νέα Δημοκρατία που έχει τερματίσει τα κοντέρ της γελοιότητας με τον γιατρό από την Ζάκυνθο που μοίραζε αβέρτα τις βεβαιώσεις στους δήθεν τυφλούς για να πάρουν το επίδομα!!! Πλούσιο βιογραφικό ο ντοκ, δεν μπορείτε να πείτε! Αμ ο άλλος, ο Ρένος; Είδε φως και μπήκε μάλλον! Τα λόγια είναι πολύ λίγα για να εκφράσουν τον θαυμασμό μου και την έκπληξή μου….
Μόνο η Βίκη Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου λείπει για να αποκτήσει και μια γκλαμουριά το όλο θέμα. Μία κιουρία  στα μπουζούκια. Έβλεπα ειδήσεις τις προάλλες -ναι, το συνηθίζω πότε πότε- και άκουσα μια νεαρή δημοσιογράφο να κάνει ρεπορτάζ λέγοντας έκπληκτη πως η Βίκυ είχε ακριβά γούστα και πως διέθετε μάλιστα και προσωπικό στυλίστα. Μα πού ζεις ή μάλλον πού ζούσες εσύ κοπέλα μου; Εδώ είχαμε ακριβά γούστα εμείς οι ψωριάρηδες που μέχρι πρότινος τα prada και τα armani έδιναν κι έπαιρναν στις ντουλάπες μας, δεν θα είχε η κυρά Βίκυ που στο κάτω κάτω τα λεφτά έτρεχαν και από τα μπατζάκια της;;;;; Έλα Χριστέ και Παναγία!!!!!
Άσε που αν η Κατερίνα Μουτσάτου είχε κάνει το βιντεάκι-αντιγραφή-από-έναν-Καναδό λίγο νωρίτερα, θα ήταν σίγουρα μέσα σε κάποιο ψηφοδέλτιο. Όταν το είδα την πρώτη φορά το «Άημ Χελίν» μπορώ να πω ότι κάτι μου έκανε. Όταν το είδα την δεύτερη φορά, αναρωτήθηκα γιατί το έκανε. Όταν το είδα την τρίτη φορά ήμουν σίγουρη ότι κάτι μου θύμιζε. Και ναι, έψαξα στο YouTube, που εκεί μπορείς να βρεις παπάδες και βρήκα το ίδιο ακριβώς βίντεο με έναν Καναδό που μάλλον διαφήμιζε μπύρα ή την χώρα του, δεν είμαι σίγουρη, δεν κατάλαβα καλά.
Τώρα θα μου πεις ποιος διεκδικεί την παρθενογένεση στην τηλεόραση, αλλά θα σου πω πως όταν χτυπιέσαι και φωνάζεις στο βιντεάκι σου πως είσαι Έλληνας και ΔΕΝ είσαι κλέφτης, δεν μπορείς να αναιρείσαι το ίδιο δευτερόλεπτο. Καλή η σκηνοθεσία, καλό το υποκρητικό σου ταλέντο αλλά πάλι δεν με έπεισες. Πάλι με έβαλες να κάνω τον άπιστο Θωμά και πέρασε και η γιορτή του.
Είχα σκοπό να πω κι άλλα για το βιντεάκι, όπως ας πούμε το ότι έχεις μια άλφα ασφάλεια ενός ολόκληρου ωκεανού που σε χωρίζει από την Ελλάδα, οπότε δεν μπορείς να το παίζεις μάγκας γιατί τότε είσαι τζάμπα μάγκας, αλλά θα πέσει στο κενό επειδή είναι εντελώς κλεμμένο όλο το κόνσεπτ. Θα ήθελα επίσης να σου πω  ότι ο όρος Hellene δεν είναι σωστός, γιατί  το όνομα Έλληνες αναφέρεται στα Ομηρικά χρόνια και δεν αντιστοιχούσε παρά μόνο σε ένα ελληνικό φύλλο, που κατοικούσε στην περιοχή γύρω από τον Σπερχειό ποταμό, στη σημερινή Φθιώτιδα.
Το όνομα Γραικός (Greek) είναι αρχαιότερο του ονόματος Έλληνας, όπως αναφέρεται σε μία επιγραφή του 4ου π.Χ. αιώνα και ότι Έλληνες ονομάστηκαν αυτοί που αποκαλούνταν πριν Γραικοί. Οπότε κοπελιά τζάμπα κωλοχτυπιέσαι!!!!! Τζάμπα η ένταση και ο ενθουσιασμός αλλά, ξέχασα ότι είναι μέρος της παράστασης σου οπότε…πάσο. Εύχομαι να πάρεις τα likes που θέλεις για να προωθήσεις το ταλέντο σου.
Κρίμα, πάντως, γιατί τζάμπα την έχασες την υποψηφιότητα. Για λίγες μόνο ώρες και είμαι σίγουρη πως θα ήσουν πρώτη στο ψηφοδέλτιο του Καμμένου. Του άλλου ανεξάρτητου Χελήν που μαζί με τον πρώην αρματωμένο Δημαρά θα φέρουν τα πάνω κάτω στο πολιτικό στερέωμα.
Υποψηφιότητες που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας και του παραλόγου. Υποψηφιότητες βγαλμένες από τα βιβλία του Στήβεν Κινγκ κι εγώ δέκα μέρες πριν τις πολυπόθητες εκλογές, να ταλανίζομαι ακόμα ανάμεσα στους υποψήφιους για το ποιον θα ψηφίσω. Και είμαι σίγουρη πως ούτε μέχρι το πρωί της 6ης Μαΐου θα έχω βρει τη λύση. Θα το παλέψω, όμως, και θα στύψω το λιγοστό μυαλουδάκι μου και κάτι θα βρω.
Ίσως χρειαστεί να αλλάξω λίγο τα κριτήριά μου και να τα χμ… στρογγυλέψω! Να διαλέξω τον πιο νέο, τον πιο όμορφο και τον πιο άφθαρτο υποψήφιο και να του δώσω εγώ την ευκαιρία να διαφθαρθεί από το πολιτικό σύστημα και από την εξουσία που θα αποκτήσει. Μα μήπως υπάρχει κι αυτός;;
Εξάλλου όπως μου είπε κι ένας φίλος, η εξουσία είναι γένους θηλυκού αλλά δυστυχώς έχουμε ανέραστους πολιτικούς για να την κατακτήσουν πραγματικά!
Άντε καλό βόλι να έχουμε και ας κάνουμε ότι μας φωτίσει ο Θεός, ο Βούδας, ο Αλλάχ….
*Η Λένα Πετρίδη είναι εκπαιδευτικός