28 ΔΙΣ ΕΥΡΩ... ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ. ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
(Οικονομικός Συντάκτης)
 
Γίνετε πολύ λόγος...για το πότε θα γίνει χρονικά η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και με ποιους όρους, ένα ζήτημα πού αφορά αποκλειστικά τις τράπεζες που καταγράφουν ζημιές 28 δις ευρώ μετά το κούρεμα των ομολόγων τους και περιμένουν πώς και πώς να πέσουν στα ταμεία τους τα 25 δις ευρώ!
Είναι λογικό... οι όροι για την ανακεφαλαιοποίηση να μπουν στο τραπέζι υπό την νέα κυβέρνηση η οποία καλείται να εφαρμόσει και την νέα οικονομική πολιτική της χώρας παρά την επιμονή του Λουκά Παπαδήμου για το αντίθετο φοβούμενος πιθανών τροποποιήσεις που θα τον αφήσουν εκτεθειμένο!
Όπως και νάχει πάντως... δεν είναι και τόσο μεγάλης σημασίας το γεγονός αφού οι κεντρικές αποφάσεις έχουν ληφθεί από την σημερινή κυβέρνηση και δεν μένει παρά η υλοποιήσει τους... εκτός εάν και τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. κρατούν σε αναμονή το όλο θέμα για να το χρησιμοποιήσουν πολιτικά σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας στο σχηματισμό κυβέρνησης και στο ανάλογο πολιτικό παζάρι που θα ακολουθήσει!
Πάντως οι ξένοι... είναι σίγουρο ότι θα ζητήσουν από το δεύτερο κόμμα να συνεργαστεί εάν χρειαστεί για το σχηματισμό κυβέρνησης έτσι ώστε να μην χρειαστεί δεύτερος γύρος εκλογών!
Φανταστείτε... το κύριο Σαμαρά να ζητά ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της Ν.Δ. και να την παίρνει με πιέσεις από τους ξένους από τον κύριο Βενιζέλο και κάποια άλλα κόμματα!
Να... γιατί η ανακεφαλαιοποίηση και από το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ. περνά σε αναμονή του εκλογικού αποτελέσματος διότι η εκκρεμότητα των όρων είναι το γεγονός που θα φέρει σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας την νέα κυβέρνηση στην χώρα μας!
Σας ευχαριστώ...