Οι «Πειρατές» στο 13%


Το γερμανικό Κόμμα των Πειρατών, ένα νέο πολιτικό κίνημα που διεξάγει εκστρατεία για την ανεμπόδιστη πρόσβαση στο ίντερνετ, πέρασε τους Οικολόγους Πράσινους και έγινε για πρώτη φορά το τρίτο δημοφιλέστερο κόμμα στη χώρα, έδειξε δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Οι κεντροδεξιοί Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, με 36% υποστήριξη, έρχονται πρώτοι στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ινστιτούτο Forsa για το περιοδικό Stern και..........
ακολουθούν οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες, με 24%.
Η υποστήριξη του Κόμματος των Πειρατών αυξήθηκε στο 13%, σημειώνοντας άνοδο κατά μια μονάδα σε σχέση με πριν μια εβδομάδα, ξεπερνώντας τους Πράσινους, η υποστήριξη των οποίων υποχώρησε κατά 2 μονάδες στο 11%.

Οι Πειρατές αναμένεται ότι θα κερδίσουν έδρες στα κοινοβούλια κρατιδίων σε δύο περιφερειακές εκλογές αυτό το μήνα, γεγονός που προοιωνίζεται την είσοδό τους στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας για πρώτη φορά στις γενικές εκλογές που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του επόμενου έτους.
Η δημοσκόπηση έδειξε μια ανάκαμψη των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), του κόμματος που αυτή τη .......
στιγμή εξασφαλίζει περισσότερο από το ένα τέταρτο της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του κυβερνητικού συνασπισμού της Μέρκελ.
Το Forsa ανακοίνωσε πως το FDP έχει τώρα υποστήριξη 5%, σημειώνοντας άνοδο κατά 2 μονάδες. Εντούτοις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν τις έξι προηγούμενες ημέρες από άλλους οργανισμούς φέρουν τους Ελεύθερους Δημοκράτες να συγκεντρώνουν μόνο 3 ή 4%.