Η «μαύρη ρετσίνα» κατακτά τη Γερμανία

Συνέβη κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς οινοποσίας. Μετά από πέντε ποτήρια ρετσίνας, αναμεμειγμένης με κόκα- κόλα, μια «γνωστή» συνταγή για αρκετούς, στον Μιλτιάδη Ρουμελιώτη φαίνεται πως δεν ήρθε μόνο το κέφι αλλά και η έμπνευση.

Και έτσι, εγένετο η «Black Retsina»! Κι όμως η ιστορία αυτή επιχειρηματικής επιτυχίας είναι αληθινή. Ο ίδιος ο Ρουμελιώτης αποφάσισε να εμφιαλώσει τον συνδυασμό αυτό ως ένα νέο προϊόν ρετσίνας και φαίνεται ότι με αυτή την ιδέα του κάνει τώρα...
χρυσές δουλειές, με εξαγωγές σε Γερμανία κυρίως, αλλά και Ολλανδία ή Αγγλία. Παρόλα αυτά, το ελληνικό σύστημα φαίνεται να μην τον διευκόλυνε, για άλλη μια φορά..

«Το ποτό πρωτοκυκλοφόρησε στο Μόναχο το 2007 και κατόπιν στη Θεσσαλονίκη, αλλά η κυκλοφορία «σκόνταψε» στην ελληνική στενοκεφαλιά. Οι ελληνικές αρχές κατάσχεσαν την πρώτη παρτίδα που έφτασε στη χώρα μας με την πρόφαση ότι υπήρχαν παραλείψεις στα συστατικά που αναγράφονταν στη συσκευασία, χωρίς να μου διευκρινίζουν τι ακριβώς. Συμβουλεύτηκα δικηγόρους, διόρθωσα τα αναγραφόμενα στη συσκευασία, άλλαξα και προμηθευτές κρασιού γιατί προφανώς κάποιοι ανησύχησαν και ξανάριξα στην αγορά το προϊόν», αναφέρει ο ίδιος.

«Σήμερα διαθέτω το ποτό στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Αυστρία και σε λίγο σε Τσεχία και Αγγλία. Στην Ελλάδα δυστυχώς ακόμη δυσπιστούν. Δεν πειράζει, έχουμε υπομονή», καταλήγει.