Η Μίλαν φρέναρε τη Μπάρτσα!

Η Μπαρτσελόνα έπαιξε τη Μίλαν σαν την γάτα με το ποντίκι μέσα στο «Σαν Σίρο» αλλά δεν βρήκε δίχτυα. Το 0-0 δίνει το προβάδισμα για την πρόκριση στους «4» στου «μπλαουγκράνα».

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε 62% κατοχή της μπάλας δημιούργησε πληθώρα ευκαιριών, κυρίως στο πρώτο μέρος, αλλά γκολ δεν έβαλε και έτσι μετά από έξι σερί νίκες έμεινε μόλις για 4ο παιχνίδι φέτος «άσφαιρη»....


Οι δύο ομάδες πρόσφεραν πολύ καλό και επιθετικό ποδοσφαιρικό θέαμα στο πρώτο μέρος.

Η Μίλαν είχε υποδειγματική αμυντική λειτουργία. Ο Αμπιάτι ήταν σε μεγάλη μέρα, Αντονίνι και Αμπροζίνι έκοψαν με καθοριστικά τάκλιν προσπάθειες των Αλέξις Σάντσες και Λιονέλ Μέσι ενώ Ρομπίνιο και Ιμπραϊμοβιτς έχασαν δύο τρομερές φάσεις για να ανοίξουν το σκορ στο πρώτο μέρος.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Μπόατενγκ έπιασε σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που κόντραρε στον Πικέ και στη συνέχεια ο Ιμπραΐμοβιτς έστρωσε με τον κεφάλι στον Ρομπίνιο που αστόσχησε μόνος απέναντι στον Βαλδές!

Στο 19′ ο «Ιμπρα» βγήκε τετ-α-τετ μετά από μαγική μπαλιά του Ζέεντορφ αλλά ο Σουηδός πλάσαρε χαλαρά και ο Βαλδές μπλόκαρε.

Ο Αντονίνι έκοψε με απίστευτο τάκλιν τον Αλέξις στο 34′ πριν ο Χιλιανός εκτελέσει τον Αμπιάτι και έσωσε τη Μίλαν.

Το δεύτερο μέρος στο «Σαν Σίρο» δεν έχει τις φάσεις και την ποιότητα του πρώτου

Η Μπαρτσελόνα είναι αυτή που είχε την κατοχή, αλλά χρειάστηκε να περιμένουμε ως το 79′ για να δούμε μια μεγάλη φάση, όταν η κεφαλιά του Πουγιόλ μετά από κόρνερ πέρασε σύριζα άουτ. Στο 88′ η «Μπάρτσα» έχασε τη (διπλή) ευκαιρία του αγώνα.

Ο Μέσι έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Αμπιάτι απομάκρυνε και σε κενή εστία ο Τέγιο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Αντονίνι.

Μίλαν (Αλέγκρι): Αμπιάτι, Μεξές, Νέστα (74′ Μεσμπά), Μπονέρα, Αντονίνι, Ζέεντορφ, Νοτσερίνο, Αμπροζίνι, Μπόατενγκ (67′ Εμάνουελσον), Ιμπραϊμοβιτς, Ρομπίνιο (50′ Ελ Σαραουί)

Μπαρτσελόνα (Γκουαρδιόλα): Βαλδές, Ντάνι Αλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Τσάβι, Ινιέστα (62′ Τέγιο), Μασεράνο, Κεϊτά, Μπουσκέτς, Μέσι, Σάντσες (77′ Πέδρο)

ΠΗΓΗ: sentragoal.gr