ΟΧΙ στη διάλυση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων. Καιρός να πρυτανεύσει η λογική !

Γράφει ο Νικηφόρος Δημητρίου

Μετά από μήνες πειραματισμών και αδιεξόδων, είναι πλέον φανερό ότι η επιχειρούμενη διάσπαση των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων δεν θα εξυπηρετήσει τους πολίτες...., αλλά θα προσθέσει και νέα προβλήματα - δυσλειτουργίες, σε μια έτσι κι αλλιώς δύσκολη χρονική περίοδο για τη χώρα. Τώρα, με τον υπό σύσταση νέο .......

Οργανισμό της Περιφέρειας Αττικής, δίνεται η ευκαιρία να αποτραπεί η αναμενόμενη διάλυση. Οι αντιπεριφερειάρχες Χρήστου και Κατσικάρης, έχουν ακόμη τα περιθώρια να σταματήσουν το διαχωρισμό και να επιχειρήσουν μια ενισχυμένη ενιαία δομή για τον Πειραιά και τα Νησιά. Αυτό θα ωφελήσει αμοιβαία τους κατοίκους των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων ιδιαίτερα δε των Νησιών (που επί Νομαρχίας είχαν ωφεληθεί τα μέγιστα από τις ισχυρές υπηρεσίες που ήταν και στη διάθεση τους). Είναι δε, ο μοναδικός δρόμος για να διατηρηθεί το δυναμικό (από όσο έμεινε) στην ευρύτερη περιοχή και να απομακρυνθεί η πιθανότητα μεταφοράς και άλλων λειτουργιών - αποφάσεων στις κεντρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.
Νικηφόρος Δημητρίου