Χάσαμε τη Δημοκρατία μας

 Γράφει ο Μάκης Π.

Μύρισαν εκλογές όπως η Άνοιξη κι όσο να είναι, η πρόσφατη ψηφοφορία του ΠΑΣΟΚ, άσχετα με τους λόγους που την επέβαλλαν,  μου θύμισε λίγο Δημοκρατία, λίγο Ελλάδα.
Οι εικόνες με τα γερόντια στις κάλπες ζέσταναν λίγο το παγωμένο μου αίμα από τη φρίκη των τελευταίων 2 χρόνων.....
Οι προεκλογικές εξαγγελίες δειλά-δειλά και παρά την κρίση κάμουν πάλι την εμφάνισή τους σαν τα χελιδόνια.....
που έρχονται και φεύγουν.
Πριν από λίγο χάζευα σ' ένα blog και διάβαζα με ενδιαφέρον ένα άρθρο και κάποιες σκέψεις - προτάσεις και σχόλια πάνω σε μία ωραιότατη προεκλογική εξαγγελία ενός κόμματος. Σχολίασα και ο ίδιος, ένοιωθα ελεύθερος κι είχα γεμίσει το κεφάλι μου με θετικές σκέψεις για ένα καλύτερο αύριο.
Πέρασαν δυο ώρες και αποφάσισα να ξαναδιαβάσω το συγκεκριμένο άρθρο. Διάβασα για δεύτερη φορά τα σχόλια των αναγνωστών, το δικό μου σχόλιο και ξαφνικά ήρθα στα σύγκαλά μου..... Θυμήθηκα ότι, παραμένουμε με την πλάτη στον τοίχο, ότι δεν είναι τίποτε πια στο χέρι μας. Θυμήθηκα ότι, τη χάσαμε τη Δημοκρατία μας.
Αποφασίζουν και διατάσσουν οι ξένοι. Το απέδειξαν !
Προς τι οι προεκλογικές εξαγγελίες ; Προς τι οι σκέψεις και τα σχόλια ; Προς τι το άρωμα της άνοιξης και οι εκλογές χωρίς την Ελευθερία ;
Καμία οικονομική απόφαση δεν μπορούμε πλέον να πάρουμε ελεύθερα και δημοκρατικά σαν Έλληνες.
Θα πρέπει να παρακαλέσουμε τον κ. Τόμσεν πρώτα , όπως λέει και ξαναλέει τελευταίως ένας αρχηγός κόμματος βγαίνοντας εμφανώς από τα ρούχα του.
Κι έγινε και κάτι καλό ας υποθέσουμε κι άντε πάμε και λίγο καλύτερα. Για πόσο ;
Με το που θα σκάσει μύτη η πρώτη "μαύρη τρύπα", θα τα ανατρέψει όλα.
Διότι το σύστημα που έχει επιβληθεί είναι αυταρχικό, χωρίς ανοχές και ενοχές, θέτει εαυτόν πάνω από όλους και όλα.
Δεν είναι φτιαγμένο για να εξυπηρετεί ανθρώπους αλλά, για να εξυπηρετείται από αυτούς.
Δεν μπορώ να σκεφθώ τίποτε ως ελπιδοφόρο, αν προηγουμένως δεν έχουμε αποκαταστήσει το ύψιστο ιδανικό που είναι η Ελευθερία μας.

Έχω την πίστη ότι, αργά ή γρήγορα την Ελευθερία και τη Δημοκρατία θα νοσταλγεί και θα ποθεί ο κάθε σκεπτόμενος Έλληνας, δηλώνοντας έτοιμος να αναλάβει κάθε ρίσκο και να υποστεί κάθε θυσία στο όνομά της.

Μάκης Π.