Ομολόγησαν σχέδιο τρομοκρατικού χτυπήματος στο Λονδίνο

Την εμπλοκή τους στην απόπειρα τρομοκρατικού χτυπήματος εναντίον του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, τον Δεκέμβριο του 2010 ομολόγησαν τέσσερις Μουσουλμάνοι Βρετανοί.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις από το Λονδίνο και το Κάρντιφ ομολόγησαν στο δικαστήριο ότι σχεδίαζαν την τοποθέτηση και πυροδότηση εκρηκτικών μηχανισμών στο χρηματιστήριο του πριν τη σύλληψή τους, πριν από περίπου 1,5 χρόνο.

Παράλληλα, οι νεαροί ανέφεραν ότι σκόπευαν να αποστείλουν ακόμα πέντε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, μέσω ταχυδρομείου σε διάφορους στόχους...
, ενώ είχαν συζητήσει το ενδεχόμενο αδιάκριτων ταυτόχρονων επιθέσεων στην Βρετανική πρωτεύουσα στο πρότυπο των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Μουμπάι, το 2008.

Μάλιστα, χειρόγραφη λίστα πιθανών στόχων, που βρέθηκε στο σπίτι ενός εκ των κατηγορουμένων περιελάμβανε το σπίτι του δημάρχου του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον και δύο ραβίνων, την πρεσβεία των ΗΠΑ αλλά και το Χρηματιστήριο.

Ακόμα πέντε συγκατηγορούμενοι ομολόγησαν μια σειρά άλλων αδικημάτων, στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού νόμου.

Πάντως, οι συνολικά εννέα κατηγορούμενοι δεν ήταν μέλη της Αλ Κάιντα, αλλά δήλωσαν ότι είχαν εμπνευστεί από τα ριζοσπαστικά κηρύγματα του πρώην ηγέτη της οργάνωσης Ανβάρ αλ-Αβλάκι, που σκοτώθηκε πέρυσι σε επίθεση με μη-επανδρωμένο αεροσκάφος. Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι ποινές για τους εννέα κατηγορούμενους.

Αν σας αρέσουν οι ......καφέδες μας και  θέλετε να μαθαίνετε έγκαιρα και έγκυρα  όσα συμβαίνουν γύρω μας,  κάντε like στην σελίδα του καφενείου μας  πατώντας εδώ.