Χιλιάδες λαού στη Βουλή με ένταση και δακρυγόνα

Συνεχής ενημέρωση

Αυξάνεται ώρα με την ώρα ο κόσμος που συγκεντρώνεται στην πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των συνδικάτων κατά του νέου Μνημονίου το οποίο θα ψηφιστεί τα μεσάνυχτα από την ελληνική Βουλή.
Λίγο μετά τις 17:00 ξεκίνησε από την Ομόνοια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ενώ στο Σύνταγμα βρίσκονται ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΥΡΙΖΑ καθώς και........
πλήθος πολιτών.
Όλοι οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Συντάγματος έχουν κλείσει ενώ ήδη από το μεσημέρι κλειστοί παραμένουν κατόπιν υπόδειξης της Αστυνομίας οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός» και «Πανεπιστήμιο».
Στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας έχουν παραταχθεί κλούβες των ΜΑΤ, χωρίς αυτή τη φορά, ωστόσο, να έχει τοποθετηθεί ο σιδερένιος φράχτης.
Στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη βρίσκονται άντρες των ΜΑΤ, σε απόσταση αναπνοής από το πλήθος των διαδηλωτών, οι οποίοι επέτρεψαν γύρω στις 5 το απόγευμα σε μια γυναίκα να προσεγγίσει το μνημείο και να τοποθετήσει μια σημαία.
Πριν λίγα λεπτά δημιουργήθηκε ένταση όταν κουκουλοφόροι πέταξαν αντικείμενα στα ΜΑΤ, τα οποία απάντησαν με χρήση χημικών. Ωστόσο αυτό το περιστατικό δεν φαίνεται να πτοεί τους χιλιάδες πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά. Ενας Αστυνομικός τραυματίας