Επιστρέφουν τα γερμανικά ιδρύματα στην Ελλάδα

Να εκτονώσουν το κλίμα σύγκουσης Ελλήνων - Γερμανούν σχεδιάζουν ιδρύματα του Βερολίνου. Η γερμανική έκδοση των Financial Times αναφέρεται στην πρόθεση γνωστών γερμανικών ιδρυμάτων, όπως το Κόνραντ Αντενάουερ και το Φρίντριχ Έμπερτ να ξανανοίξουν γραφεία στην Αθήνα , με σκοπό να στηρίξουν την Ελλάδα και να εκτονώσουν το κλίμα σύγκρουσης που επικρατεί στις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Σύμφωνα με τη Deutche Welle, η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι αυτή η κίνηση γίνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας περιφερειακής συνεργασίας....
, που σχεδίασαν και αποφάσισαν από κοινού η Άγκελα Μέρκελ και ο Γιώργος Παπανδρέου στο διάστημα της πρωθυπουργίας του. Η γερμανική κυβέρνηση θέτει για αυτό το σκοπό χρήματα στη διάθεση των ιδρυμάτων.

Όπως σημειώνει η FTD, «η επιστροφή των ιδρυμάτων, τα οποία δεν εκπροσωπούνται στην Αθήνα από το 2005 και η οικοδόμηση συνεργασιών σε περιφερειακό επίπεδο είναι ένα ‘σημαντικό κομμάτι του μωσαϊκού’ προώθησης του διαλόγου, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ, εντεταλμένος της γερμανίδας καγκελαρίου για το συντονισμό του προγράμματος γερμανοελληνικής προσέγγισης».



Αν σας αρέσουν οι ......καφέδες μας και  θέλετε να μαθαίνετε έγκαιρα και έγκυρα  όσα συμβαίνουν γύρω μας,  κάντε like στην σελίδα του καφενείου μας  πατώντας εδώ.