Ο αδιάφθορος


«Το Σύνταγμα (της Γερμανίας) δεν είναι
διαπραγματεύσιμο».  (Βόλφγκανγκ Σόιμπλε 28.9.2006)
 Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Τον Δεκέμβριο του 1999, σε συνεδρίαση του Γερμανικού Κοινοβουλίου, ο εκπρόσωπος των Πρασίνων κατηγόρησε τον πρώην Υπουργό Ειδικών Καθηκόντων και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, τον κο Β. Σόϊμπλε, ότι πήρε 100.000 γερμ μάρκα από τον μεγαλύτερο έμπορο όπλων της Γερμανίας τον κο Karheinz Schreiber. Μπρος στον.......
κίνδυνο να τον καλέσει ο εισαγγελέας, ο κος Σόϊμπλε ζήτησε συγγνώμη μέσα στο κοινοβούλιο και έκανε την εξής δήλωση «Σε μια συνομιλία που είχα το 1994 σε ένα ξενοδοχείο της Βόννης με κάποιον επιχειρηματία τον οποίο δεν γνώριζαμου έδωσε ένα φάκελο με χρήματα για το Κόμμα. Όπως πήρα τον φάκελο τον παρέδωσα στον ταμία του κόμματος».  (Το κύριο αυτόν που δεν γνώριζε ο υπουργός ειδικών καθηκόντων τον γνώριζε το 99% των Γερμανών αφού το όνομά του φιγούραρε εδώ και δεκαετίες σε όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ για απάτες. Από τον Μάη του περασμένου χρόνου, ο Schreiber εκτίει ποινή φυλάκισης οκτώ ετών). Σύμφωνα με το “Spiegel”, μέχρι σήμερα δεν έχουν φτάσει αυτά τα χρήματα στο ταμείο του κόμματος.
Ο Ανθρωπος αυτός καθώς και η κα Μέρκελ, κατηγορήθηκαν από πολλούς, ακόμα και από τους πρώην Καγκελάριους Σμιτ, Κολ και Σρέντερ, ότι καθυστέρησαν να πάρουν μια απόφαση για τη σωτηρία της Ελλάδος. Η καθυστέρηση αυτή είχε σαν συνέπεια να ανέβουν τα σπρεντς, τα επιτόκια δανεισμού και τα CDS. Με λίγα λόγια, παίχτηκαν χοντρά παιχνίδια και βγήκαν τρελά λεφτά από εκείνους που γνώριζαν αν και πότε θα παρθούν αποφάσεις και τι είδους. Πολλοί, ακόμα και Ελληνες έβγαλαν λεφτά, πολλά λεφτά μέσα σε λίγες ώρες δίχως κόπο (αυτοί είναι οι εργατικοί, οι οικονόμοι και οι  αδιάφθοροι και όχι οι διεφθαρμένοι και σπάταλοι όπως εμείς οι υπόλοιποι). Μόνο ένας υπερ-ηλίθιος μπορεί να πιστέψει πως αυτός που λαδώθηκε για 50.000 ευρώ από έναν έμπορο όπλων δεν θα έβγαζε εκατομμύρια εκ του ασφαλούς και δίχως κόπο, όταν μπορούσε να παίξει παιχνίδια πάνω στην πλάτη μας.
Πριν έξι μήνες περίπου, ο κος  Σόϊμπλε, είχε ανακοινώσει πως η πρώτη γερμανική τράπεζα, η  Hypo Real Estate, που λόγω χρεοκοπίας κρατικοποιήθηκε το 2009, βρέθηκε να έχει στους λογαριασμούς της 55,5 δις (55.500.000.000) ευρώ , δίχως να το γνωρίζει!!! Ο «Ψείρας», όπως γράφει το Spiegel, «ο άνθρωπος που τα ψειρίζει όλα μέχρι δεκάρας, αυτός που δεν ανέχεται το παραμικρό λάθος από τους συνεργάτες του, δήλωσε ενθουσιασμένος για το λάθος, που όπως είπε οφειλόταν σε ένα λογιστικό λάθος»!!!!. Λογιστικό λάθος τέτοιου μεγέθους και μάλιστα από Γερμανούς, θεωρείται απίθανο αφού ήδη από το 2008 η εισαγγελία Μονάχου διερευνά την υπόθεση της χρεοκοπίας ανακρίνοντας όλα τα στελέχη της τράπεζας, μέχρι και τον πρόεδρο της Ντόϊτσε Μπανκ, κ. Ακερμαν. Είναι αξιοπερίεργο, ότι ενώ αμέσως μετά τις δηλώσεις του Σόϊμπλε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να διερευνηθεί η υπόθεση και να ριχθεί φως σε μια τόσο περίεργη υπόθεση, το θέμα αποσιωπήθηκε από όλους ακόμα και από τα γερμανικά ΜΜΕ. Ο κύριος που, σωστά διακηρύττει, πως το σύνταγμα της χώρας του είναι αδιαπραγμάτευτο, απαιτεί από τους έλληνες συναδέλφους του να κουρελιάσουν το δικό μας «χάριν της δημοκρατίας»! Ολοι οι λαοί δεν είναι ίσοι.