Ψηφίστηκε ο νόμος: Ξένοι επενδυτές δεκτοί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο

Ψηφίστηκε από τη Βουλή το άρθρο 20, το οποίο επιτρέπει σε επενδυτές εκτός Ελλάδας να μετέχουν σε ελληνικές ανώνυμες εταιρίες. Ανοίγει ο δρόμος για την εμπλοκή του Σαουδαραβικού fund στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Στο μεταξύ, τροποποιημένο ψηφίστηκε το επίμαχο άρθρο 19 που αναφέρεται στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ετσι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα εξακολουθήσει να ελέγχει τις ΠΑΕ και να εκδίδει πιστοποιητικά και μάλιστα θα έχει και αυξημένες αρμοδιότητες, καθώς θα ασκεί ελέγχους ακόμα και στη διάρκεια της σεζόν και όχι μόνο στο τέλος της......

Βεβαίως θα υπάρξει και έγγραφη δέσμευση όσων είπε ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος, δηλαδή, όταν η ΕΠΟ περάσει στο δίκαιό της ποινές που αφορούν οικονομικές ατασθαλίες, χρέη προς τρίτους κ.λπ., τότε θα περάσει σ' αυτήν οριστικά η διαδικασία της αδειοδότησης
και δεν θα ασχολείται μ' αυτό το θέμα η ΕΕΑ.
Βέβαια, αυτό σημαίνει πως τυπικά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αποκλεισμού τόσο της Εθνικής ομάδας από το Euro όσο και των Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ από το Europa League με την ΕΠΟ να βρίσκεται σε επαφή με την FIFA, προκειμένου να καθορίσει τις περαιτέρω κινήσεις της. Μάλιστα προανήγγειλε έκτακτη Γενική Συνέλευση προκειμένου να συζητήσει τα θέματα που έχουν προκύψει.
Σε ό,τι αφορά το άρθρο 20 και το θέμα των επενδυτών που αφορά πρωτίστως τον Παναθηναϊκό, το σημαντικότερο βήμα έγινε, προκειμένου οι Σαουδάραβες επενδυτές να κάνουν επιτέλους πράξη το ενδιαφέρον που έχουν εκφράσει εδώ και πολύ καιρό έγινε και σίγουρα δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι κινήσεις του συγκεκριμένου fund και συγκεκριμένη πρόταση για την αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Σε διαφορετική περίπτωση και από τη στιγμή που δεν προκύπτουν άλλα εμπόδια, η λύση αυτή θα βγει οριστικά από το «πράσινο κάδρο».