Β. Έξαρχος : «Επώδυνες αποφάσεις»

«Καλούμαστε να ψηφίσουμε επώδυνες αποφάσεις με τα μάτια στραμμένα στη χώρα και όχι στις επόμενες εκλογές», τόνισε ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Β. Έξαρχος, κατά την έναρξη της συνεδρίασης.
Εξήγησε δε ότι το δίλημμα που επί της ουσίας τίθεται είναι εάν οι βουλευτές θα δεχτούν να στηρίξουν επώδυνες αποφάσεις ή θα αρνηθούν με «απρόβλεπτες» και «καταστροφικές» συνέπειες για τη χώρα.
«Δεν πρέπει να διαχωριστούμε σε ‘ευαίσθητους’ και ‘λιγότερο ευαίσθητους’» τόνισε και επεσήμανε ότι «χρέος και αποστολή μας είναι να υπηρετήσουμε την πατρίδα που είναι πάνω απ' όλα»...

«Αυτό πρέπει να κάνουμε και αυτό θα κάνουμε», υπογράμμισε.
Ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να κατανοήσει πως με τη λογική και τις πρακτικές του χθες δεν μπορεί να βγει η χώρα από την κρίση και υπογράμμισε ότι με αυστηρή λιτότητα χωρίς ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή ανατρέπεται το κοινωνικό κράτος.
Αναφορικά με αυτό το ζήτημα, τόνισε ότι χρειάζεται συντεταγμένα μια δραστική δέσμη μέτρων για την κοινωνική συνοχή και, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να υπάρξουν διευκολύνσεις στην αποπληρωμή δανείων για οικογένειες που αδυνατούν λόγω περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Ακόμη, ζήτησε να υπάρξουν μέτρα για τους άστεγους.

eniko.gr