αποκλίνουσες οικονομικές συμπεριφορές

 Ελλην Φορολογούμενος
 
Οι οικονομικές διαστροφές, ή καλύτερα αποκλίνουσες οικονομικές συμπεριφορές, είναι κάτι καινούργιο  στην κοινωνία μας .Τα οικονομικά διεστραμμένα άτομα αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, που εκδηλώνουν συμπεριφορές που, αν και προκαλούν πολλές φορές γέλιο, αφορούν παθολογικές καταστάσεις που στον ακραίο τους βαθμό αποβαίνουν επικίνδυνες προς τα άλλα άτομα οργανισμούς και .......ενώσεις . Παρακάτω αναφέρονται οι κυριότερες οικονομικές  διαστροφές :
Φετιχισμός
Ο φετιχισμός είναι μία διαταραχή, όπου υπάρχει μία παθολογική κατάσταση οικονομικών εμμονών, φαντασιώσεων ή συμπεριφορών απέναντι σε ένα αντικείμενο, που είναι συχνά μια μετοχή , ένα ομόλογο κλπ . Ο φετιχιστής συχνά μυρίζει το αντικείμενο για σεξουαλική απόλαυση ή ζητεί από τον σύντροφο του να χρησιμοποιήσει το αντικείμενο αυτό να το βάλει ..ξέρειαυτός που !
Κτηνοβασία
Η κτηνοβασία αποτελεί μία ακραία οικονομική διαστροφή. Πρόκειται για την εκμετάλλευση  ανθρώπου σε ζώο(π.χ. ταΐζεις τα κοτόπουλα με ορυκτέλαια ή τα γουρούνια με κρεατάλευρα για μεγαλύτερα κέρδος ). Όσο και αν προκαλεί εντύπωση η ύπαρξη της συγκεκριμένης διαστροφής, οι Βέλγοι , οι Άγγλοι και οι Γερμανοί οι καθ’ όλα φιλόζωοι είναι οι κύριοι εκφραστές αυτής της διαστροφής. Βιάζουν την φύση με κάθε δυνατό τρόπο για πιο ανταγωνιστικά κοτόπουλα και βόδια.
Μαζοχισμός
Ο μαζοχισμός αναφέρεται στις έντονες και άλογες φαντασιώσεις, εμμονές ή συμπεριφορές που περιλαμβάνουν πράξεις όπως να σε δέρνουν, να σε βρίζουν να σου βάζουν μέτρα ή γενικά να σε κάνουν να υποφέρεις. Ο πόνος είναι το κυρίαρχο στοιχείο της συγκεκριμένες διαστροφής. Πράξεις όπως τα μνημόνια , ο εξευτελισμός από αλλοδαπά ΜΜΕ, αναξιοπρεπή συμπεριφορά από τους ντεμέκ εταίρους είναι πηγές απόλαυσης για το μαζοχιστή.
Σαδισμός
Ο σαδισμός, σε αντίθεση με το μαζοχισμό, αναφέρεται στην πρόκληση πόνου σε άλλα άτομα. Κυρίως από ηγέτες της Γερμανίας σε ηγέτες της Νοτίου Ευρώπης
Επιδειξιομανία
Επιδειξιομανία είναι εκείνη η οικονομική διέγερση που προέρχεται από την έκθεση(επίδειξη) των οικονομικών σου επιδόσεων , προς άλλα άγνωστα άτομα. Επιδειξιομανείς είναι συνήθως Ολλανδοί , Δανοί και Φιλανδοί  ενώ στόχος τους είναι να αναστατώσουν τις πιο αδύνατες οικονομίες και όλα αυτά  σε μία προσπάθεια αυτοεπιβεβαίωσης της ευρωστίας τους , στους δικούς τους πολίτες , που τους εξασφαλίζουν χειρότερες συνθήκες .
Η διαστροφή στο μεγαλείο της ο κόσμος κυβερνάται από οικονομικά διεστραμμένους ανθρώπους που για λόγους συντομίας και ασφάλειας ονομάζονται αγορές .
Ενώ το χρήμα είναι το μέσον για να υπάρχει ευμάρεια , επάρκεια και ευτυχία στις κοινωνίες , αυτοί το χρησιμοποιούν σαν μέσο χειραγώγησης , καταπίεσης και εξόντωσης