ΠΕΡΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Καλημέρα σας.

Ονομάζομαι Παναγιώτα Γιώτη-Δακτυλά και είμαι αντιπρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου ΓΕΛ Ιλίου.

Καθώς οι συγχωνεύσεις (ουσιαστικά, κλείσιμο μέσω κατάργησης) σχολείων συνεχίζεται, αγωνιζόμαστε να σώσουμε το μοναδικό Λύκειο που υπάρχει στο νότιο τομέα του δήμου Ιλίου, στα ........σύνορα με το δήμο Περιστερίου.

Ο σημαντικότερος λόγος για τη μη συγχώνευση των σχολείων αυτής της περιοχής είναι η ύπαρξη της λεωφόρου-καρμανιόλας Ανδρέα Παπανδρέου, όπου γίνονται -σχεδόν καθημερινά- τροχαία ατυχήματα συχνά θανατηφόρα.

Με τη συγχώνευση 4ρων -για την ώρα- σχολείων της περιοχής (2 Γυμνάσια / 2 Λύκεια) ο κίνδυνος να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν μαζικώς παιδιά 12, 13, 14 ετών θα είναι όχι απλά υπαρκτός, αλλά βεβαιότατη είδηση στα δελτία ειδήσεων (π.χ. σήμερα τραυματίστηκαν / σκοτώθηκαν τόσα παιδιά, ενώ πριν μερικές ημέρες άλλα τόσα ....).

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε λεπτομέρειες, ο Πρόεδρος του Συλλόγου έχει καλέσει Μ.Μ.Ε. προς ενημέρωσή τους, στις 2.00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Ιλίου.

Ελπίζω να βοηθήσετε στην ενημέρωση του κόσμου, καθώς 4 Μαρτίου 2012 θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και πολλοί γονείς δεν γνωρίζουν πως ετοιμάζεται η συγχώνευση του σχολείου όπου φοιτούν τα παιδιά τους...


Μετά τιμής,
Παναγιώτα Γιώτη-Δακτυλά.