Σουλτς: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ

Της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ υπεραμύνθηκε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε ομιλία του στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, ενώ στηλίτευσε τις οικονομικές πολιτικές που επιμένουν στη λιτότητα.

«Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Αυτό είναι για το συμφέρον της δικής σας της πατρίδας, αλλά και της Ευρώπης» ανέφερε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός...
, υπογραμμίζοντας ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν την αποτυχία του ευρώ.

Ο κ. Σουλτς επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ένα αναπτυξιακό σχέδιο για την Ελλάδα, βασισμένο σε ένα «αποθεματικό εμπιστοσύνης», που, όπως είπε, μονάχα η ίδια μπορεί να δημιουργήσει.

Παράλληλα τάχθηκε κατά της εμμονής στη δημοσιονομική πειθαρχία, υπογραμμίζοντας ότι η δημοσιονομική σύνεση, είναι βεβαίως αναγκαία για να τεθεί υπό έλεγχο το δημόσιο χρέος, αλλά η μείωση του χρέους, πρέπει να εξισορροπείται από αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. «Δεν είναι δίκαιο να καλούνται ολοένα οι πλέον αδύναμοι να φέρουν το βάρος της οικονομικής κρίσης. Η Ευρώπη δεν είναι κοινότητα λιτότητας, αλλά κοινότητα αλληλεγγύης», τόνισε.

Σημείωσε ακόμη πως η Ελλάδα οφείλει να υλοποιήσει τις εξαιρετικά σκληρές δεσμεύσεις που ανέλαβε ως αναγκαίες η κυβέρνησή της, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.