Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

ΤΙ ΚΟΙΤΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

 Γράφει ο Γιώργος Παπανικολάου

Πως μας καταστρέφουν; Τι ακριβώς περιμένουμε; Έναν «επίσημο» να διαπιστώσει την τελειωτική καταστροφή των κατοίκων και της χώρας; Τι θα πούμε στα παιδιά μας αύριο; Ότι κοιτούσαμε αυτούς που φορούσαν γραβάτα και κοστούμι και παρίσταναν τους κυβερνήτες, ενώ όλοι ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ότι είναι συμμορία απατεώνων, παράνομων και εγκληματιών που υπακούει πρόθυμα στις εντολές της διεθνούς συμμορίας των κερδοσκόπων; Αυτοί θα μας λύσουν το πρόβλημα; Πιστεύει κανείς σοβαρός άνθρωπος σήμερα ότι το πρόβλημα είναι των φαρμακοποιών, των δικηγόρων, των γιατρών, των υπαλλήλων των ΟΤΑ, του ΟΣΕ ή των μηχανικών ή ότι είναι πρόβλημα ΟΛΩΝ για την επιβίωση και πάλη ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ; Πιστεύει κανείς (οποιουδήποτε κλάδου) σοβαρά, ότι......
αυτός θα επιβιώσει όταν όλοι οι άλλοι θα έχουν καταποντιστεί;
Κάποιοι μεγαλοσχήμονες έχουν συστήσει διεθνείς οργανισμούς (όπως Δ.Ν.Τ, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, κεντρικές τράπεζες μεγαθήρια κ.ο.κ.) και φαντάζονται ότι κατευθύνουν τη διεθνή οικονομία και τις τύχες της ανθρωπότητας με τις αυτοκρατορικές εξουσίες και την αυταρχικότητα που έχουν περιβληθεί, αλλά η κρίση απέδειξε ότι υπάρχουν τοξικές χρηματοπιστωτικές βόμβες μεγατόνων στα θεμέλια του συστήματος, οι μεγαλύτερες των οποίων δεν έχουν ακόμη εκραγεί, που ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΣΠΑΡΜΕΝΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥΣ, που απειλούν ανά πάσα στιγμή να σκάσουν και να δημιουργήσουν μια αλυσιδωτή αντίδραση στην παγκόσμια οικονομία, κάτι σαν πυρηνική αντίδραση και να καταστρέψουν μέσα σε δευτερόλεπτα μεγάλο μέρος του πλανήτη. Και τα γελοία ανθρωπάκια που παριστάνουν τους ηγέτες, παρακολουθούν όλα αυτά και τα βαφτίζουν αγορές. Γελούν ηλίθια και λένε: «η λύση είναι να κόψουμε μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία, να εξολοθρεύσουμε τους έλληνες, τους ιταλούς, τον κόσμο ολόκληρο. Αρκεί να μείνουν οι αγορές…». Που μας οδηγούν; Αυτό είναι ένα θέμα «του γείτονα» για να το λύσει; Είναι των αμερικανών; Ποιανού; Εμείς πρέπει αγρόν ν αγοράζουμε; Μήπως γιατί «είμαστε μικροί»; Θα νοιώσουμε μικρότερο δηλαδή τον χαμό μας απ ότι οι ιταλοί ή οι γάλλοι; Πρέπει ν αφήσουμε αυτό το σύστημα να μας παρασύρει μαζί του στον όλεθρο; Υπάρχει καπιταλισμός και καπιταλισμός. Αυτός που ζούμε σήμερα δεν έχει καμιά σχέση μ αυτόν που υπήρχε πριν 30 χρόνια. Ενώ σήμερα υπάρχει πληθώρα δυνατοτήτων για μια σχεδιασμένη οικονομία και ανάπτυξη, ενώ τα μονοπώλια και τα τράστ είχαν ξεπεράσει σ έναν βαθμό την αδυναμία του καπιταλισμού του προμονοπωλιακού σταδίου να σχεδιάσει την οικονομία, τώρα γυρίζουμε σ ένα σημείο όπου υπονομεύεται εκ βάθρων κάθε δυνατότητα και προσπάθεια σχεδιασμού. Αυτή η αντεπανάσταση μέσα στον καπιταλισμό μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με μια μεγάλη επανάσταση κι αφορά όλη την ανθρωπότητα.  Ποιος απέδειξε ότι αυτό που ζούμε σήμερα είναι κάτι νομοτελειακό; Ακόμη και μέσα στον καπιταλισμό έγιναν, γίνονται και θα γίνονται αντεπαναστάσεις και επαναστάσεις. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΑΝ ΘΑΧΟΥΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΑΧΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ Σ ΑΥΤΗ Η ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΔΟΧΗ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΠΟΥ ΤΕΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΑΟΣ.

Γιώργος Παπανικολάου

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.