Στην πασαρέλα τα γιουσουφάκια του νεοδεξιού εφιάλτη

Γράφει ο Καφενόβιος

Ένας, ένας οι υπόλογοι και υπεύθυνοι για τη μνημονιακή πολιτική που επί δυο χρόνια καταστρέφει την Ελλάδα μετανοούν, για να ξανακερδίσουν (ψευδαίσθηση κι αυτή…) την έξωθεν καλή μαρτυρία. Οι μετάνοιες αποκτούν τις τελευταίες ημέρες στον χώρο του ΠΑΣΟΚ (που οδεύει προς αναζήτηση αρχηγού) μαζικό χαρακτήρα.
Οι τέως «στρατηγοί» του Παπανδρέου (Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης,    Χρυσοχοΐδης κ.ά.),  παρ’ ότι οι ίδιοι υπήρξαν οι «φρουροί του μνημονίου»,  επιχειρούν είτε να κλέψουν τη.........
θηριώδη ηγετική μπουκιά από το στόμα του Βενιζέλου, είτε να κατοχυρώσουν ρόλο ή λόγο ύπαρξης στην «επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ», είτε απλώς να... επανεκλεγούν γλιτώνοντας από τη θύελλα της κατακραυγής.
Τα γιουσουφάκια του νεοδεξιού εφιάλτη, που πνίγει τη χώρα και την κοινωνία ποντάρουν, προφανώς, στην κοντή μνήμη του λαού.
Όμως ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτε θετικό να περιμένει ούτε από αυτό το τσίρκο, ούτε από τους γελωτοποιούς και ακροβάτες του, ούτε από τους πολιτικούς κερδοσκόπους που απαρτίζουν το κυβερνητικό έκτρωμα των τραπεζιτών.
Νέα χαράτσια, συνέχιση της ύφεσης, δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, εκρηκτική φτώχεια και απώλεια περιουσιών. Το σκηνικό πλήρους και ολοκληρωτικής χρεοκοπίας - επίσημης και ανεπίσημης  – είναι πολύ βαρύ για να το διασκεδάσουν οι συντελεστές του ελληνικού δράματος.