Ατάκες για γέλια του 2011

Δια χειρός Χειρούργου

Οι Ατάκες για γέλια που ειπώθηκαν το 2011, μας έφεραν χαμόγελο, ικανοποίηση ή ήταν απλώς γελοίες. Κάποιες από αυτές τις ατάκες, ο Χειρουργός δεν άντεξε να τις αφήσει ασχολίαστες..
Η κατάταξη είναι αντίστροφη, με τις καλύτερες ατάκες να βρίσκονται στο τέλος.
Επειδή πολλοί θα αναρωτιούνται γιατί έβαλα τις Ατάκες για κλάματα πρώτες και μετά τις Ατάκες για γέλια, η απάντηση είναι εύκολη: Για να μας μείνουν στη μνήμη οι αστείες και ευχάριστες στιγμές μιας δύσκολης χρονιάς.
Ακόμα, αν αναρωτιέστε γιατί οι Ατάκες για κλάματα ήταν περισσότερες από τις Ατάκες για γέλια, η απάντηση είναι επίσης προφανής: Οι στιγμές που ήταν για κλάματα ήταν περισσότερες από αυτές που ήταν για γέλια.
Όπως και να ’χει,
Εύχομαι σε όλους το 2012 να περάσει γρήγορα!
Ας μην ανησυχούμε όμως για την πατρίδα μας. Έχει πλάτανους γερούς η γης μας. Λίγο σχοινί μας λείπει…



Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Με βλάκες και με προτεστάντες δεν τα βγάζουμε πέρα»,

Δημήτρης Ντούμας αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής: «Οι Έλληνες Πολίτες, έχουν την καλύτερη Αστυνομία στον.......
Κόσμο».

Παναγιώτης Ψωμιάδης: «Ο Παπανδρέου μιλούσε για πράσινη ανάπτυξη. Τι εννοούσε; Βάλτε από μια γλάστρα χασίς στο μπαλκόνι».


Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Είμαστε κίνημα Εθνικό, Πατριωτικό».
Σχόλιο Χειρουργού: Τόσο εθνικό και πατριωτικό που αφαίρεσαν ακόμα και την λέξη «Εθνικής» από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας.

Γιάννης Βοσκόπουλος δήμαρχος Φλώρινας για το υπερακριβό τραπέζι με το κρασί των 500 ευρώ, το οποίο κίνησε υποψίες για πιθανή υπερτιμολόγηση σε μεγάλο κανάλι της Αθήνας: «θα ξεκινήσω χαριτολογώντας. Εδώ άρπαξαν εκατομμύρια, τα δηλώσανε ότι τα πήρανε και δεν έγινε τίποτα και ένα τραπέζι τους πείραξε;».

Μπερλουσκόνι: «Φεύγω από αυτή τη σκατοχώρα που με κάνει να θέλω να ξεράσω»

Μπερλουσκόνι: «Μπορούν να πουν για μένα ότι γαμάω, είναι το μόνο πράγμα που μπορούν να πουν».

Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης Ανδρέας:
«Φαίνεται πως είναι επιθυμία του πρωθυπουργού να μαστουρωθούν όλοι οι Έλληνες».

Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης Ανδρέας: «Μου έρχεται να πω ζήτω οι ντομάτες και τα γιαούρτια».

Γιώργος Παπανδρέου: «Ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια».
Σχόλιο Χειρουργού: Ένα πιάτο φαΐ την ημέρα, μια οικογένεια με ρεύμα ανά πολυκατοικία...

Γκίντερ Ετινγκερ Γερμανός Επίτροπος για την Ενέργεια: «Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών, μπροστά στα κτήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Αντώνης Σαμαράς: «Εισάγουμε ψάρια από την Μποτσουάνα».
Σχόλιο Χειρουργού: Μα η Μποτσουάνα δεν έχει θάλασσα!

Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος βουλευτής Ηλείας προς Ρέππα: «Υπουργέ, προλαβαίνουμε να φύγουμε;»

Uzi Landau, Ισραηλινός υπουργός Εθνικών Υποδομών, σκάζοντας στα γέλια, είπε για τις κινήσεις του τουρκικού Ναυτικού στην περιοχή της γεώτρησης της Κύπρου: «Οι γεωτρήσεις διεξάγονται σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας. Έτσι, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα»!

Αλέξης Τσίπρας: «Κύριε Βενιζέλε, συνταγματολόγος είστε, όχι συνταγματάρχης!».

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Αν χρειαστεί θα πάμε σε πόλεμο με το Ισραήλ».

Γιώργος Καρατζαφέρης: «Θα ακολουθήσουμε ξανά τα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, σχολιάζοντας μία επίθεση εναντίον της με γιαούρτι: «Το δοκίμασα. Ήταν καλής ποιότητας».

Jeremy Warner σχολιαστής της εφημερίδας Telegraph: «Μου άρεσε αρκετά η ομιλία του Γ. Παπανδρέου, αλλά δεν πίστεψα ούτε λέξη».

Αντώνης Σαμαράς προς Παπανδρέου: «Κύριε Παπανδρέου, δώστε λίγη σημασία στον Καρατζαφέρη. Σας είπα να τον κάνετε υπουργό σας κι εσείς τον κάνατε κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπο. Δικαίως διαμαρτύρεται»!

Αστέριος Ροντούλης βουλευτής ΛΑΟΣ προς βουλευτές ΠΑΣΟΚ: «Είστε ψεύτες, απατεώνες και γομάρια».

Πάνος Καμμένος προς Ροντούλη σχολιάζοντας την συνεργασία ΛΑΟΣ με το ΠΑΣΟΚ: «Στον φίλο μου τον κύριο Ροντούλη μου είπε κάποιος από το χωριό μου να του πω ότι όταν τα άλογα ζευγαρώνουν με τα γομάρια γίνονται μουλάρια και δεν αναπαράγονται».

Αλέξης Τσίπρας στον Παπακωνσταντίνου, πρώην υπ. Οικονομικών: «Για αποτυχημένο μια χαρά σας βλέπω στη θέση σας».

Αθανάσιος Ξυνίδης σε Έυα Καϊλή: «Σιγά την καλτσοδέτα».

Θεόδωρος Πάγκαλος: «Δεν έχω να πληρώσω, δεν μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει».

Παντελής Οικονόμου, αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών «Είναι πιο εύκολο να κατασχέσεις το σπίτι του κου Πάγκαλου, παρά το φαΐ του».

Γιώργος Καρατζαφέρης: «Εάν τα παιδιά της Βοστόνης δεν πάψουν να φαντάζουν, ο κ. Παπανδρέου ως αρχολίπαρος και ο κ. Σαμαράς ως σπουδαρχίδης ο τόπος δε θα δει προκοπή».
Σχόλιο του Χειρουργού: Όσοι νομίσατε ότι ο κ. Σαμαράς είναι σπουδαίο αρχίδι, κάνατε λάθος. Δεν είναι σπουδαίο! Σύμφωνα με το λεξικό, σπουδαρχίδης είναι αυτός που επιδιώκει με κάθε τρόπο την απόκτηση κάποιου αξιώματος, ενώ αρχολίπαρος είναι αυτός που κολακεύει τους ανώτερους για να πάρει αξιώματα.

Θεόδωρος Πάγκαλος: «Είμαι ζουζούνι».
Σχόλιο Χειρουργού: Ε δεν τον λες και ζουζούνι…

Διάλογος της χρονιάς μεταξύ Βάσως Παπανδρέου και Mανώλη Κεφαλογιάννη:
Βάσω: «Άι στο διάολο ρε μαλάκα» - Κεφαλογιάννης: «Φύγε μην σε πλακώσω».

Βενιζέλος: Ξέρω τι θα πει να έχεις εκδώσει ακάλυπτες επιταγές.
Σχόλιο Χειρουργού: Φαίνεται θα έχει πείρα!

Νίκος Φωτόπουλος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: «Όσο περνάει ο καιρός, η τρόικα ζητάει όλο και περισσότερα. Σε λίγο θα ζητήσει και πισινό. Θα τους τον δώσουμε;»

Γιώργος Καρατζαφέρης προς Σαμαρά: «Κύριε Σαμαρά σας συμπαθώ. Γι’ αυτό θα σας χαρίσω ένα βιβλίο που έγραψε η γιαγιά σας η Πηνελόπη Δέλτα, το βιβλίο ο Τρελαντώνης».

Λιάνα Κανέλλη: «Τον παίζουμε;»

Σαρκοζί για Παπανδρέου: «Είναι μαλάκας, ένας πραγματικός μαλάκας».


Κώστας Χαρδαβέλας
για Παπανδρέου: «Τι χαρά κάνει αυτό το παιδί με το παπάκι στο χέρι... ένα χαμόγελο είναι ολόκληρο το πρόσωπό του. Πώς λέμε «χαζό παιδί, χαρά γεμάτο», ε, κάπως έτσι».

Suleiman Eniceri, μουσουλμάνος ιερέας για το γεγονός ότι ο Άγιος Βασίλης μπαίνει στα σπίτια -κουβαλώντας δώρα- από την καμινάδα: «Αν ήταν έντιμος, θα έμπαινε από την πόρτα, όπως όλοι μας».
















Με εκτίμηση,