Business Insider: Η Αλβανία ελκυστικός προορισμός μετανάστευσης για Ελληνες και Ιταλούς


Και ενώ η Ευρώπη αντιμετωπίζει πρόβλημα από τα ολοένα αυξανόμενα ρεύματα μετανάστευσης κυρίως από την Ασία, λόγω της οικονομικής κρίσης, τώρα βλέπει τους ίδιους τους Ευρωπαίους να καλοβλέπουν την μετανάστευση προς χώρες εκτός Ε.Ε ως μία καλή λύση.
Έτσι λοιπόν το Business Insider, δημοσιεύει μετά από έρευνα, τους τόπους... διαφυγής των «ευρωπαίδων», προς το εξωτερικό, προς χώρες που πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις ανάλογα με τα θέλω κάθε εθνικότητας.
Το άρθρο ασχολείται κυρίως με τους...
Έλληνες, τους Ιταλούς, Πορτογάλους, Ισπανούς, και Ιρλανδούς, και το ποιούς προορισμούς έχουν ως βασικότερους.
Μερικές από τις 10 επιλογές χωρών που βρίσκονται στη λίστα, ίσως ξενίζουν. Πρώτη από όλες είναι παραδόξως η Αλβανία, όπου, όπως σημειώνει το περιοδικό, είναι πολύ κοντά σε Ελλάδα και Ιταλία και αποτελεί μια «εύκολη» επιλογή για την περιοχή. Η Αγκόλα, αποτελεί μια ακόμη έκπληξη. Η χώρα της Αφρικής όμως αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο κέντρο αναπτυσσόμενης παραγωγής πετρελαίου, ενώ ως πρώην πορτογαλική αποικία, με τα πορτογαλικά να αποτελούν και σήμερα επίσημη γλώσσα, είναι μια επιλογή για πολλούς Πορτογάλους.
Ακολουθούν χώρες όπως η πολύ δημοφιλής ως μεταναστευτικός προορισμός για τους Έλληνες, Αυστραλία, η Κύπρος, ο Καναδάς, ή η Γερμανία, που φαίνεται να αντέχουν οικονομικά στην κρίση. Ακόμη, το περιοδικό αναφέρει ότι το Βέλγιο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο ως επιλογή για τους Έλληνες, και η Βραζιλία, λόγω γλώσσας και πάλι, για τους Πορτογάλους.
Η σχετική σταθερότητα στα οικονομικά του Ισραήλ, αλλά και η ισχυρή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία, έχει καταστήσει τις δύο χώρες ως πολύ καλές επιλογές, υποστηρίζει το Business Insider.